inTurda.ro

VIDEO/Foto: Concertul susținut de Radu Nechifor la Salina Turda

 Breaking News

VIDEO/Foto: Concertul susținut de Radu Nechifor la Salina Turda

VIDEO/Foto: Concertul susținut de Radu Nechifor la Salina Turda
decembrie 18
13:45 2017

Duminica, 17 decembrie 2017, incepand cu orele 17.00, Salina Turda a organizat Concertul de Craciun sustinut de naistul Radu Nechifor, acompaniat de Marius Tuta – clape, Alex Petre – chitara, Daniel Iliescu – toba, Mircea Ittu – Bass, Tibi Fazekas – vioara. Concertul a fost organizat in amfiteatrul minei Rudolf din interiorul Salinei Turda.

Colindul oferit printre cristale și stalactite a bucurat auditoriul cu un repertoriu de colinde tradiționale, autentic romanesti.

Radu Nechifor este naist, profesor si constructor de naiuri. A inceput studiul muzicii la varsta de 12 ani in cadrul Liceului de Arta din Sibiu, iar in 2003 intra primul la catedra de nai a maestrului Gheorghe Zamfir de la Universitatea Nationala de Muzica – Bucuresti. Este castigatorul a multor concursuri de specialitate, cele mai importante fiind „Strugurele de Aur ” si „Creation pour la Paix”, concursuri la care a castigat marile premii. In ultimii ani a pus in scena spectacolul „Simply the Best – Povestea Naiului” (2013, 2014 si 2015), unul dintre cele mai complexe concerte organizate in Sibiu. In prezent este organizator al cursurilor internationale de nai „International Panflute Masterclass”, gazduit de Muzeul in aer liber – Astra, profesor la Liceul de Arta din Sibiu, vice-presedinte al Asociatie Internationale de Tineret Become si director al Casei de Cultura din Cisnadie.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Un pompier de la Detașamentul Turda, care se afla în timpul liber, a acordat primul ajutor unei victime

Aflat în timpul liber, un coleg din cadrul Detașamentului de Pompieri Turda a acordat primul ajutor victimei unui accident rutier,...

Închide