inTurda.ro

Noua TAXĂ AUTO 2018! Taxa anuală poate ajunge până la 200 de euro

Noua TAXĂ AUTO 2018! Taxa anuală poate ajunge până la 200 de euro

Noua TAXĂ AUTO 2018! Taxa anuală poate ajunge până la 200 de euro
decembrie 31
14:04 2017

Şoferii români vor avea parte din anul 2018 de o nouă taxă auto! TAXA AUTO 2018 va fi cu atât mai mare cu cât maşina poluează mai mult.

Prin intermediul acestei taxe autoritățile își doresc să descurajeze importurile de autovehicule second hand şi se gândesc să impună o taxa anuală ce poate ajunge până la 200 de euro.

Deși Statul încă nu a început să restituie timbrul de mediu – taxă declarată ilegală de autorităţile europene,  se gândeşte la una pe care toţi proprietarii de maşini ar trebui să o achite anual.

Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: „Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei si care poluează, deci au o normă inferioară de poluare, euro 2, euro 3 sau euro 4, să fie taxate în funcţie de emisiile pe care le dau. Noi trebuie să facem şi o informare la Comisie şi ea să fie dezbătută aşa cum trebuie.”

ATENȚIE! Noua TAXĂ AUTO va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, ea urmând să fie calculată în funcţie de gradul de poluare al maşinii.

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Câte zile libere vom avea în anul 2018? Vezi aici calendarul

În anul 2018 românii se vor bucura de 12 zile libere! Vezi mai jos calendarul cu sărbătorile legale din 2018....

Închide