inTurda.ro

Veste URIAȘĂ pentru Turda. Semifinala EUROVISION 2018 va avea loc în SALINA TURDA

Veste URIAȘĂ pentru Turda. Semifinala EUROVISION 2018 va avea loc în SALINA TURDA

Veste URIAȘĂ pentru Turda. Semifinala EUROVISION 2018 va avea loc în SALINA TURDA
ianuarie 05
13:30 2018

Unul dintre proiectele de hotarare supuse dezbaterii Consiliului Local al municipiului Turda, care se va intruni marti, 9 ianuarie 2018, priveste aprobarea unei asocieri a municipiului Turda, cu Societatea Romana de Televiziune, in vederea organizarii evenimentului semifinala Eurovision 2018 in data de 11 februarie 2018 in Salina Turda.

Aportul financiar al municipiuului Turda, constand in asigurarea echipamenteleor tehnice si alte masuri in vederea desfasurarii in bune conditiuni a evenimentului, asa cum apar acestea detaliate in contractul de coproducte nu va depasi valoarea de 30.000 Euro. 

Societatea Romana de Televiziune prin Studiolul Teritorial TVR Cluj a adresat o invitatea municipalitatii turdene de a dobandi calitatea de coproducator al semifinalei Eurovision 2018.

Semifinala din anul 2018 se doreste a fi un show de televiziune transmis in sistem HD pe mai multe canale ale Televiziunii Romane si care va fi pus la dispozitia tuturor televiziunilor publice din Europa prin preluarea acestuia de reteaua EBU.

Concursul muzical Eurovision este o competitie anula, desfasurata intre tarile membre active ale Uniunii Europene de Radio-Televiziune.

Producatorii prestigiosului show muzical au ales Salina Turda ca si locatie pentru semifiala evenimentului din Romania, datorita spectaculozitatii estetice si vizuale dar si tinand seama de simbolistica aparte a acestei zone incarcare de istorie.

Prezența in municipiul Turda a unui eveniment de o asemenea anvengura reprezinta o modalitate insemnata de promovare a municipiului Turda atat pe plan national cat si international.”, precizează Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local al Municipiului Turda

ORDINEA DE ZI   A  ŞEDINŢEI  EXTRAORDINARE A  CONSILIULUI  LOCAL al   MUNICIPIULUI   TURDA DIN   DATA   DE   09 IANUARIE 2018 -...

Închide