inTurda.ro

Mai multe studii au arătat că ceaiul negru poate preveni apariția cancerului

Mai multe studii au arătat că ceaiul negru poate preveni apariția cancerului

Mai multe studii au arătat că ceaiul negru poate preveni apariția cancerului
ianuarie 06
13:51 2018

Ceaiul negru este un produs obtinut din planta Camellia sinesis. Frunzele si tulpinile mature sunt utilizate pentru a face acest tip de ceai. Ceaiul verde este facut din frunzele tinere ale aceleiasi plante, avand proprietati diferite.

Conform statisticilor, în anul 1997 ceaiul negru reprezenta aproximativ 75% dintre toate tipurile de ceai consumate în întreaga lume. Pentru occidentali, ceaiul negru a fost întotdeauna cel mai clasic și mai cunoscut dintre toate tipurile de ceai, mai ales în Marea Britanie. Se pare însă că în prezent această tendință este în curs de schimbare și se consumă tot mai des și alte ceaiuri precum binecunoscutul ceai verde, ceaiul Oolong sau ceaiul roșu Pu Erh. Aceste ceaiuri au fost consumate și preferate în mod tradițional, aproape în mod exclusiv, în țările asiatice.

 Chiar dacă și alte tipuri de ceai câștigă tot mai multă notorietate, ceaiul negru rămâne cel mai consumat tip de ceai la nivel mondial.

Beneficii ale ceaiului negru în organismul nostru, conform sfatulmedicului.ro:

 

1. Ceaiul negru si sanatatea cardiovasculara – In urma cercetarilor s-au obtinut rezultate mixte privind beneficiile pentru sanatatea cardiovasculara a ceaiului negru. Unele studii au concluzionat ca persoanele care au baut trei cesti de ceai negru sau verde zilnic au redus riscul de accident cerebral vascular cu 21%.

2. Ceaiul negru si diabetul – Oamenii de stiinta au descoperit ca unii dintre compusii din ceaiul negru au fost eficienti pentru incetinirea absorbtiei zaharului din sange decat cei extrasi din ceai verde si ceai oolong. In plus, s-a constatat ca pe termen lung, aportul de ceai negru si/sau verde a fost asociat cu o prevalenta mai mica a diabetului zaharat.

3. Ceaiul negru si prevenirea cancerului – Ceaiul negru este un aliat de nădejde pentru prevenirea cancerului. Numeroase studii medicale au arătat că ceaiul negru poate preveni apariția cancerului și a celulelor tumorale. Ceaiul negru previne îndeosebi apariția cancerului pulmonar, ovarian, de col sau rectal. De asemenea, studiile și cercetările din domeniul medical au dovedit că ceaiul negru previne și apariția cancerului de prostată, de stomac sau de sân. – Vezi mai multe detalii pe www.dr-catalin-luca.ro.

 

Sursa foto: www.organicfacts.net

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Mesaj de condoleanțe al PNL Câmpia Turzii în urma decesului celei care a fost LUCA Minodora, primarul comunei Băișoara.

   Organizația locală a PNL Câmpia Turzii a primit cu tristețe vestea decesului colegei noastre, Luca Minodora Susana. Cu toţii...

Închide