inTurda.ro

VIDEO – Veste proastă pentru șoferi: Autostrada Sebeș – Turda rămâne închisă

VIDEO – Veste proastă pentru șoferi: Autostrada Sebeș – Turda rămâne închisă

VIDEO – Veste proastă pentru șoferi: Autostrada Sebeș – Turda rămâne închisă
ianuarie 10
12:05 2018

Mai multe neconformităţi au fost constatate, marţi, pe lotul 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, care are 12,5 kilometri şi se întinde de la Aiud la Decea, în urma unei inspecţii făcute pentru recepţionarea tronsonului, iar elementele pentru siguranţa rutieră nu sunt întrunite.

Purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Alin Şerbănescu, a declarat după inspecţia pentru recepţionarea lotului 3 al Autostrăzii Sebeş-Turda, că anumite neconformităţi descoperite în luna noiembrie 2017 s-au menţinut.

”Am constatat că s-au menţinut anumite neconformităţi descoperite şi în luna noiembrie a anului trecut, ca atare, vom vedea şi ce spun şi celelalte două echipe, pentru că au fost trei echipe, practic, astăzi în inspecţie, una care s-a ocupat de verificarea structurilor, una de siguranţa rutieră şi a treia echipă, noi împreună cu presa, cea care s-a ocupat de partea de drumuri. După câte am văzut, există aceste neconformităţi, se va întruni comisia în după-amiaza aceasta, va studia inclusiv documentele şi în funcţie de ce se va stabili se va decide dacă se acordă sau nu recepţia”, a spus Alin Şerbănescu.

„Marți, 09.01.2018, comisia de recepție s-a întrunit pe lotul 3 al Autostrăzii A10 Sebeș-Turda pentru a stabili dacă sunt întrunite rigorile legale necesare recepției acestui tronson de autostradă. Purtătorul de cuvânt al CNAIR a declarat faptul că există în continuare o serie de neconformități care ar pune în pericol siguranța circulației (probleme legate de rugozitatea și planeitatea asfaltului).

Din punctul nostru de vedere, încă o amânare a deschiderii acestui lot de autostradă din motive discutabile este atât o crimă la adresa șoferilor care se deplasează pe drumul național paralel și pe care au loc accidente frecvente, cât și o bătaie de joc față de banul public, existând un risc ridicat de a plăti daune financiare considerabile constructorului pentru această tergiversare.

În acest sens, solicităm CNAIR să publice IMEDIAT rezultatele testelor realizate atât de CESTRIN care ar fi arătat neconformități, precum și rezultatele testelor echivalente făcute de Supervizorul FIDIC (DRDP Cluj).”, au precizat reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.


Credit foto: Asociația Pro Infrastructură

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Adrian Mischian: „Dupa cum s-a sfarsit anul 2017, la fel a inceput si anul 2018, in ceea ce priveste organizarea sedintelor de consiliu local”

Punct de vedere pe marginea sedintei extraordinare a Consiliului Local Campia Turzii din 09/01/2018. Dupa cum s-a sfarsit anul 2017,...

Închide