inTurda.ro

Tot ce trebuie să știi despre programul ”PRIMA CASĂ” 2018

Tot ce trebuie să știi despre programul ”PRIMA CASĂ” 2018

Tot ce trebuie să știi despre programul ”PRIMA CASĂ” 2018
ianuarie 12
10:56 2018

Potrivit unei hotărâri aprobate în şedinţa de miercuri a Guvernului, plafonul alocat garanţiilor care pot fi emise pentru anul 2018 în cadrul programului “Prima casă” însumează 2 miliarde de lei.

Actul normativ modifică HG 717/2009 privind aprobarea normelor de implementare a programului “Prima casă”, se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

Principalele schimbări vizează reducerea marjei maxime de dobândă de la 2,50% la 2%, în scopul uniformizării nivelului costurilor totale ale tuturor categoriilor de finanţări care pot fi acordate în cadrul programului ‘Prima casă’, eliminarea utilizării valorii de reîntregire a plafonului (revolving) pentru emiterea de garanţii în anul 2018, clarificarea principiilor de realocare către finanţatori a rezervei rămase nealocate din plafonul anual, precum şi simplificarea procedurii de radiere în situaţia respingerii cererii de plată a creditului garantat în cadrul programului”, precizează sursa citată.

 

„Prima casă” e un program guvernamental care facilitează accesul la cumpărarea/construirea unei locuințe pentru persoanele fizice, prin intermediul unor credite pe care acestea le contractează și pe care statul le garantează într-un anumit procent. Cadrul legal al acestui program este Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 şi normele de aplicare aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 717/2009.

Prin locuinţă în sensul programului «Prima casă» se înţelege orice imobil cu destinaţia de locuinţă, alcătuit din una sau mai multe camere de locuit, cu terenul, căile de acces, anexele gospodăreşti, facilităţile, dependinţele, dotările şi utilităţile, aferente acesteia, care satisface cerinţele de locuit ale unei persoane sau familii„, prevede ordonanța.

Vezi AICI ce condiții trebuie să îndeplinească solicitantul!

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Restrictii de circulatie in zona centrala a municipiului Turda

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIEI ÎN ZONA CENTRALĂ A MUNICIPIULUI TURDA Poliția Locală Turda, vă informează că sâmbătă 13.01.2018, între orele 11.30-...

Închide