inTurda.ro

Va acorda Primăria Turda terenuri pentru tineri în acest an? Vezi ce spune Primarul Matei Cristian:

Va acorda Primăria Turda terenuri pentru tineri în acest an? Vezi ce spune Primarul Matei Cristian:

Va acorda Primăria Turda terenuri pentru tineri în acest an? Vezi ce spune Primarul Matei Cristian:
ianuarie 15
09:53 2018

De curând am realizat un interviu cu Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian, interviu în cadrul căruia i-am adresat edilului o întrebare la care mulți tineri din Turda așteaptă un răspuns și mai ales o rezolvare: Conform legii nr. 15/2003, tinerii pot beneficia de un teren gratuit pentru a-și face o casă. Are Municipiul Turda pregătite astfel de parcele de teren?

Iată ce a răspuns Primarul Matei Cristian: „Când am preluat conducerea Primăriei, terenurile din domeniul public și privat al municipiului nu erau întăbulate. Practic, am fost nevoiți să identificăm toate terenurile pe care le avem la dispoziție, lucrare foarte amplă care a presupus un volum foarte mare de muncă, prin care a trebuit să acoperim tot ce nu s-a făcut până acum și ar fi trebuit să existe. În ceea ce privește legea 15/2003, la finalizarea acestor lucrări ample de cadastrare vom identifica exact ce destinație vor avea terenurile și bineînțeles, cele care se vor încadra și aparțin intravilanului municipiului Turda vor fi acordate tinerilor.”

Cu toții sperăm că aceste lucrări de cadastrare să fie finalizate cât de curând, pentru ca tinerii din Municipiul Turda să poată beneficia de acest ajutor. Conform legii 15/2003, persoanele care au o vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani au posibilitatea de a cere autorităţilor locale atribuirea unei suprafeţe de teren, în vederea construirii unei locuinţe proprii. Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, însă acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat. Vezi AICI mai multe detalii.

Tot în cadrul aceluiași interviu, Primarul Matei Cristian a precizat faptul că cele mai importante proiecte pentru tineret, în acest moment, sunt investițiile în modernizarea instituțiilor de învâțământ și programul de locuințe ANL:

 Cele mai mari proiecte sunt cele de modernizare a instituțiilor de învățământ. Am obținut în 2017 finanțare guvernamentală în valoare de 7.651.005 lei pentru reabilitarea a 4 școli din municipiu: Școala Profesională Poiana, Școala Gimnazială Avram Iancu, Liceul Teoretic Liviu Rebreanu și Școala Gimnazială Teodor Murășanu. Așa cum am spus mai sus, anul acesta vom solicita finanțare europeană pentru celelalte școli și pentru grădinițe. Am obținut finanțare guvernamentală pentru construirea de locuințe pentru tineri. Programul de construcții de locuințe pentru tineri destinate închirierii, derulat prin ANL, are o valoare estimată de 7.441.293 lei. Amplasamentul de pe strada Zambilelor a fost predat către ANL București. În altă ordine de idei, încercăm să organizăm cât mai multe evenimente. Anul acesta am avut și primul târg de cariere – Turda Future Fair – organizat împreună cu Asociația The Da Vinci System, în cadrul căruia au avut loc dezbateri privind piața locurilor de muncă, iar universitățile clujene au venit la Turda, fiecare cu câte un stand, pentru a-i informa pe viitorii studenți cu privire la oferta educațională. În perspectivă avem numeroase planuri pentru susținerea tinerilor antreprenori și pentru crearea unui mecanism de voluntariat.”, a declarat Matei Cristian pentru inTurda.ro.

Interviu cu Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian, la început de an

Related Articles

Citește articolul precedent:
Poliția Română a aplicat amenzi de aproape 3 milioane de lei în acest weekend. Vezi câți șoferi au rămas fară permis de conducere

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la aproape 2.600 de evenimente, au aplicat peste 8.200 de sancţiuni contravenţionale și...

Închide