inTurda.ro

Modernizarea străzilor principale din Turda, cu un pas mai aproape de realizare

 Breaking News

Modernizarea străzilor principale din Turda, cu un pas mai aproape de realizare

Modernizarea străzilor principale din Turda, cu un pas mai aproape de realizare
ianuarie 16
15:17 2018

Administrația locală din Turda are în intenție modernizarea tuturor străzilor principale din municipiul Turda. Mai exact, este vorba de toate arterele pe care circulă sau vor circula mijloacele de transport public în comun.

În acest sens, Primăria Turda a depus 4 proiecte de finanțare în valoare totală de 143.370.401,88 lei (peste 30 milioane Euro). Fiecare proiect a fost scris pentru a finanța un așa numit „coridor de mobilitate urbană”, după cum urmează: coridorul central, coridorul de vest, coridorul de est și coridorul industrial.

Într-un interviu acordat publicației inTurda.ro acum câteva zile, primarul municipiului Turda, Cristian Octavian Matei, a declarat că „toate cele patru cereri de finanțare europeană pentru cele 4 coridoare de mobilitate urbană au fost admise după verificarea administrativă și a eligibilității”. Cu alte cuvinte, suntem cu un pas mai aproape de implementarea proiectelor.

În cadrul proiectelor se vor moderniza traseele de transport public urban, stațiile de transport în comun, se vor delimita piste de biciclete (pe traseele a căror lățime permite), se vor achiziționa autobuze electrice, se vor monta stații de alimentare pentru autobuzele electrice, se vor moderniza trotuarele, se vor asigura spații verzi în aliniament, acolo unde este posibil. Se va prevedea, de asemenea, implementarea componentelor de e-ticketing, bike-sharing si sistem inteligent de management al traficului, care vor fi dezvoltate la nivelul intregului municipiu. În unele zone este prevăzută și modernizarea infrastructurii rutiere cu benzi dedicate pentru transportul în comun.

Străzile cuprinse în cele 4 proiecte sunt următoarele:
1. Proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona industrială a municipiului Turda”: str. 22 Decembrie 1989.

str. 22 Decembrie 1918

2. Proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona centrală a municipiului Turda”: str. Libertății, Piața 1 Decembrie 1918, str. Andrei Șaguna, str. Gheorghe Lazăr, str. Axente Sever, str. Avram Iancu, str. Andrei Mureșanu.

str. Clujului

3. Proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de vest a municipiului Turda”: str. Alexandru Ioan Cuza, str. Clujului, str. Simion Bărnuțiu, str. General Dragalina, str. Dr. Ioan Rațiu.

str. Calea Victoriei

4. Proiectul „Modernizarea coridorului de mobilitate urbană integrată în zona de est a municipiului Turda”: Piața Romană, str. Ștefan cel Mare, Calea Victoriei.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Prezență inedită la primul târg internațional de turism al anului 2018 pentru județul Cluj

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din cadrul Consiliul Județean Cluj a participat în perioada 11-14 ianuarie la Ferien...

Închide