inTurda.ro

Va acorda Primăria Câmpia Turzii terenuri pentru tineri în acest an? Vezi ce spune primarul Dorin Lojigan:

Va acorda Primăria Câmpia Turzii terenuri pentru tineri în acest an? Vezi ce spune primarul Dorin Lojigan:

Va acorda Primăria Câmpia Turzii terenuri pentru tineri în acest an? Vezi ce spune primarul Dorin Lojigan:
ianuarie 22
11:06 2018

De curând am realizat un interviu cu Primarul Municipiului Câmpia Turzii, Dorin Nicolae Lojigan, interviu în cadrul căruia i-am adresat edilului o întrebare la care mulți tineri din Câmpia Turzii așteaptă un răspuns: Conform legii nr. 15/2003, tinerii pot beneficia de un teren gratuit pentru a-și face o casă. Are Municipiul Câmpia Turzii pregătite astfel de parcele de teren?

Iată ce a răspuns Primarul Dorin Lojigan: „Având în vedere declinul populației României, precum și exodul tinerilor peste graniță, administrația locală a municipiului Câmpia Turzii are în plan demararea tuturor demersurilor în vederea asigurării de locuri de casă pentru tineri. Nu vrem ca orașul nostru să fie unul cu populația îmbătrânită, ci un oraș care să înflorească, în care tinerii să-și dezvolte viețile și familiile, iar municipiul să se dezvolte. Fiecare tânăr are posibilitatea de a depune un dosar la Registratura Primăriei prin care să solicite teren, iar parcele există.”

Conform legii 15/2003, persoanele care au o vârstă cuprinsă între 18 şi 35 de ani au posibilitatea de a cere autorităţilor locale atribuirea unei suprafeţe de teren, în vederea construirii unei locuinţe proprii. Practic, terenul este acordat pentru folosinţă gratuită, atât timp cât există casa pe el, însă acesta poate fi cumpărat ulterior de la stat. Vezi AICI mai multe detalii.

Tot în cadrul aceluiași interviu, Primarul Dorin Lojigan a precizat faptul că cele mai importante proiecte pentru tineret: „După cum vă spuneam și anterior, dorim să asigurăm accesul tinerilor la un stil de viață sănătos, prin construirea complexului polisportiv din Parcul Municipal. Deasemenea, intenționăm să stimulăm activitatea educațională prin implementarea unui proiect destinat elevilor olimpici din municipiul nostru. Totodată, proiectele și programele desfășurate prin intermediul Calendarului Cultural au în vedere asigurarea accesului tinerilor la educația informală. Tot pe plan sportiv, la Complexul „La Trei Lacuri” dorim să amenajăm locuri speciale pentru tineri, în care aceștia să-și dezvolte capacitățile cognitive prin intermediul pescuitului sportiv.”

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
EDOTEC angajează șef departament suport tehnic

Angajam sef departament suport tehnic!  Avantaje job: -Program normal de 8 ore luni-vineri  -Salar atractiv si bonuri de masa -Un loc de...

Închide