inTurda.ro

O fotografie din Salina Turda, premiată în cadrul concursului organizat de National Geographic

O fotografie din Salina Turda, premiată în cadrul concursului organizat de National Geographic

O fotografie din Salina Turda, premiată în cadrul concursului organizat de National Geographic
februarie 09
08:43 2018

Peste 12.500 de imagini au fost înscrise la competiția „We are all explorers” organizată de către National Geographic, iar organizatorii au declarat câștigătoare doar 23 de cadre! Printre cele 23 de fotografii se găsesc şi două imagini surprinse de fotografii români Cătălin Urdoi şi Paul Vlad Epure.

Cătălin Urdoi, un fotograf extrem de talentat din judeţul Suceava, se numără printre câştigătorii competiţiei „We

Foto: Urdoi Catalin

are all explorers”, organizată de National Geographic. Un cadru cu Salina de la Turda i-a impresionat pe editorii de la National Geographic, informează adevarul.ro.

„Am concurat la acest assignment cu trei fotografii, iar cea declarată câştigătoare este realizată în Salina Turda – Poarta spre inima Transilvaniei – având în prin plan Lacul sărat al salinei. Fotografia are şi o poveste interesantă. Alături de Raluca şi Oana, care au coordonat un proiect fotografic dedicat Salinei, păşeam pentru prima dată în universul subteran de la Turda. Mereu în căutarea punctului de staţie perfect, am ajuns sus, deasupra puţurilor minei Terezia, de unde am şi realizat cadrul. Spaţiul strâmt care nu permitea montarea unui trepied m-a făcut să renunţ în prima zi la cadru, dar mi-l doream cu ardoare, aşa că în a doua zi, am improvizat o poziţie care mi-a permis oarecum să utilizez trepiedul, susţinându-l efectiv cu talpa piciorului. A meritat, perspectiva fiind unică. Aşa a fost realizat cadrul premiat de către editorii National Geographic. Este nu doar o reuşită personală, este şi o reuşită a fotografiei româneşti care astfel ajunge din nou pe culmile fotografiei mondiale. Faptul că un cadru îţi este recunoscut la nivelul ăsta este de departe cea mai mare bucurie pe care o are un fotograf care nu vrea decât să îşi promoveze ţara, tradiţiile şi valorile culturale. Ieri a fost o zi specială pentru mine, având două cadre publicate de prestigioasa publicaţie,în aceeaşi zi, primul în ediţia Daily Dozen şi al doilea în cadrul competiţiei amintite mai sus. Aşa putem noi fotografii să ne promovăm România noastră minunată, ăsta este aportul pe care îl aducem promovării brand-ului de ţară. Închei prin a vă spune că sunt mândru că sunt român în România mea şi am să evidenţiez aspectul ăsta în toate poveştile pe care le voi scrie prin fotografie”, a declarat fotograful Cătălin Urdoi.

Vezi AICI toate fotografiile câștigătoare.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
TNL Campia Turzii sustine viata

​TNL Câmpia Turzii susține viața. Astăzi a avut loc cea de-a doua ediție a campaniei “Donează sânge. Salvează vieți”, inițiativă...

Închide