inTurda.ro

Poliția Locala Turda activitate educativă – ”Strada prieten sau dușman?”

Poliția Locala Turda activitate educativă – ”Strada prieten sau dușman?”

Poliția Locala Turda  activitate educativă  –  ”Strada prieten sau dușman?”
februarie 26
12:10 2018

Poliția Locala Turda activitate educativă –
”Strada prieten sau dușman?” .
Poliția Locală Turda are ca obiectiv promovarea importanței respectării regulilor de circulaţie rutieră şi a normelor de conviețuire și de asemenea să tragă un semnal de alarmă cu privire la consecinţele nerespectării acestora în proximitatea şcolilor și nu numai.
In perioada 20 – 23 februarie 2018, Poliția Locală Turda a aplicat lecții educative pe teme rutiere ”Strada prieten sau dușman?” pentru clasele primare (I-IV) și clasa pregătitoare a Școlii Profesionale Poiana Turda.
În baza explicațiilor și a exemplificării, utilizând materialelor informative, fișe de lucru individual, celor 100 de elevi ai școlii, diferențiat pe grupe de vârstă, li s-au prezentat și explicat principalele elementele de circulație: trotuar, carosabil, pietoni, vehicul, trecere pentru pietoni (zebră) refugiu, vehicul, intersecție, agent de poliție punându-se accent asupra obligativității respectării normelor de conduită pe stradă ca pieton, a respectării regulilor de circulație pentru prevenirea accidentelor.
Elevii au răspuns pozitiv și-au îmbogățit bagajul de cuvinte/cunoștințe și totodată şi-au reamintit că trebuie să traverseze doar pe zebră sau pe culoarea verde a semaforului sau alături de o persoană adultă și că este necesar să se asigure atunci când vor să traverseze dar și că este interzis să alerge pe trecerea de pietoni.
În data de 23.02.2018 la Școala” Teodor Murășanu” s-a participat la o lecție pe tema nonviolenței, în urma căreia elevii clasei pregătitoare au reușit să identifice dezavantajele unui comportament agresiv și să găsească norme, regului care pot contribui la stabilirea unor relații bune cu ceilalți.
Poliția Locală Turda este dechisă pentru toţi școlarii și preșcolarii municipiului Turda, asigurându-le şansa să-și formeze deprinderi de a utiliza informaţia pe tot parcursul vieţii și abilităţi practice favorabile dezvoltării personalităţii lor.
Încurajăm fermitatea, disciplina susţinută, spiritul de colaborare şi muncă în echipă pentru a crea un mediu favorabil procesului educaţional.

Director Executiv,
MOLDOVAN VALER
Contact:
Poliția Locală Turda
Tel: 0791300903/ 0264317303

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Fondatorul Bearpaw, Henry Bodnik, a fost plăcut surprins de organizarea concursului de Tir cu Arcul în Salina Turda

Concurs de tir cu arcul pe ținte tradiționale în Salina Turda Ediția a- IV –a 24 februarie 2018 O nouă...

Închide