inTurda.ro

Încă 17 străzi din municipiul Turda vor fi asfaltate! Proiectul a fost votat astăzi în Consiliul Local

Încă 17 străzi din municipiul Turda vor fi asfaltate! Proiectul a fost votat astăzi în Consiliul Local

Încă 17 străzi din municipiul Turda vor fi asfaltate! Proiectul a fost votat astăzi în Consiliul Local
februarie 28
18:10 2018

Consiliul Local al municipiului Turda, a votat astăzi, 28 februarie 2018, un PROIECT DE HOTĂRÂRE prin care s-a aprobat Documentaţia de avizare pentru lucrări de intervenţii – DALI şi a principalilor indicatori tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii: ”Reabilitare şi modernizare străzi în municipiul Turda – lot finanţat din creditul intern şi alte surse”.

Întrucât scopul autorității publice locale este de a asigura condiții optime de circulație și de siguranță a traficului rutier pe raza municipiului Turda și ținând cont de posibilitățile de finanțare ce pot fi accesate sau la care sunt surse disponibile coroborat cu faptul că pentru a putea propune finanțarea prin orce surse a unor obiective de investiții este necesară promovarea în prealabil a unei HCL de aprobare a documentației DALI și a principalilor indicatori Tehinico-economici. În sensul celor exprimate anterior și ținând cont de faptul că reabilitarea infrastructurii este de maximă prioritate, autoritatea publica local a considerat necesara si oportuna elaborarea unor documentatii de avizare pentru lucrari de intervenii in vederea reabilitarii si modernizarii strazilor din municipiul Turda. Prin prezentul proiect se propune avisarea DALI aferent unor strazi propuse spre reabilitare care nu sunt cuprinse la finantare prin PMUD, PNDL sau POR, cu finantare atat din buget local, cat mai ales din creditul intern, tinand cont de faptul ca sumele din creditul intern se vor disponibiliza in urma semnarii contractului de finantare pentru proiectul de restaurare, punerea in valoare si introducerea in circuitul turistic a castrului Legiunii V Macedonica Potaissa Turda, se arata in expunerea de motive.

Strazile propuse spre reabilitare sunt următoarele: Amurgului, Bugegi, Bucovinei, Cucului, Frasinet, Gh. Baritiu( de la Bucovinei spre Petresti), Hategului (intre C.Victoriei – Lotus), Ioan Corvin, Matei Basarab, Miron Costin, Panait Cerna, Ponorel, Racului, Toamnei, Valea Racosei, Vasile Goldis.

Valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 14.743,252 leu(Inclusiv TVA).

Durata de realizare a investitiei: 36 de luni.

Lungimea totala a strazilor, inclusiv trotuare, cuprinse in acest proiect este de 6,114 km.


Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Juniorii de la Sticla Arieșul Turda vor participa la cel mai mare festival fotbalistic internațional de pe litoralul românesc

Juniorii de la Sticla Arieșul Turda vor participa la cel mai mare festival fotbalistic internațional de pe litoralul românesc -...

Închide