inTurda.ro

Producătorul de cereale şi distribuitorul de materii prime agricole Dachim a preluat și fosta companie CEREALCOM

Producătorul de cereale şi distribuitorul de materii prime agricole Dachim a preluat și fosta companie CEREALCOM

Producătorul de cereale şi distribuitorul de materii prime agricole Dachim a preluat și fosta companie CEREALCOM
martie 27
08:16 2018

   Producătorul de cereale şi distribuitorul de materii prime agricole Dachim din Turda, un business estimat la 10 milioane de euro deţinut de antreprenorul Dan Felea, a preluat în 2017 fosta companie Cerealcom din Gherla, informează ZiarulFinanciar.

Cerealcom Gherla este o bază cerealieră cu o capacitatea de depozitare de 40.000 de tone, scoasă la licitaţie la un preţ de pornire de 300.000 de euro, potrivit reprezentanţilor companiei.

„Baza nu e funcţională. Investiţia pentru a o repune în funcţiune se duce la 2 mil. euro, pentru care vrem să obţinem finanţare din bani europeni.“ a declarat Dan Felea, acționar al companiei Dachim. Vezi AICI mai multe detalii despre această investiție.

Despre Dachim

De 15 ani activăm într-o piață a căror cerințe devin tot mai precise și mai informate. Competivitatea e la cote maxime. Fermierii țin cont de o gamă variată de circumstanțe proprii și e nevoie de experiență bogată în domeniu pentru ca firmele să se poată plia pe aceastea. Considerăm asta unul din punctele noastre forte primordiale.

Firma Dachim a început cu distribuția produselor de protecția plantelor, îngrășăminte și semințe. Expansiunea a continuat și am urmărit cu fiecare pas să ne îmbunătățim la ceea ce facem și să oferim mai mult. În 2009 am trecut de la simpla distribuția produselor menționate la diversificarea activitățiilor la un alt nivel. S-au făcut invetiții în fermă. S-au achiziționat utilaje agricole, iar terenul cultivabil a fost achiziționat la rândul lui sau arendat. De asemenea, cu ajutorul FEADR s-a construit o bază modernă de selectare și de depozitare a cerealelor cu o capacitate de 8.500 de tone. În 2013 am figurat pe locul 4 pe județul Cluj, conform datelor APIA, ca suprafața terenului arabil cultivat.

Suntem interesați momentan de culturile mari de cereale ca: rapiță, orz, grâu, porumb, floarea-soarelui, dar și soia sfeclă și șofrănel. Producțiile obținute sunt depozitate în silozurile proprii, unde sunt prelucrate pentru impurități și umiditatea excesivă din câmp. Arenda sub formă de produse agricole (grâu sau porumb) se însăcuiește și sigilează în saci de rafie de 40kg. O parte din producție ajunge să fie convertită în furaje simple pentru animale, inclusiv full-fat obținut din soia.

Odată cu investițiile în silozuri s-au achiziționat și niște prese moderne de ulei. Momentan urmărim începerea producție de ulei presat la rece din floarea soarelui sub brand propriu. Mai multe detalii urmează la timpul relevant.

Suntem mândri să putem contribui la dezvoltarea agriculturii și comerțului Român. Ne dorim să ne întărim prezența în continuare pe piața Română ca să putem oferi produse la prețuri avantajoase consumatorului final și servicii la standarde cât mai ridicate. Urmărim o colaborare sănătoasă și îndelungată cu toți partenerii noștri. Vă mulțumim! – Echipa Dachim.

Foto: www.dachim.ro

Share

Related Articles