inTurda.ro

Toți șoferii loviți în trafic au dreptul la mașină gratuită. Cum o soliciți

Toți șoferii loviți în trafic au dreptul la mașină gratuită. Cum o soliciți

Toți șoferii loviți în trafic au dreptul la mașină gratuită. Cum o soliciți
martie 30
07:55 2018

Noua lege RCA, intrată în vigoare încă de anul trecut, prevede ca firma de asigurare să plătească șoferilor păgubiți în accidenete rutiere mașină la schimb pe perioada în care automobilul propriu se află în service.

Sub 1% dintre şoferii păgubiţi în accidente rutiere au solicitat, în ultimul an, maşină la schimb, deşi acest serviciu este gratuit prin lege. Firmele de asigurare sunt obligate să deconteze acest serviciu încă din 2017, când a intrat în vigoare noua lege RCA, informează capital.ro.

Pentru a beneficia de automobil la schimb, păgubitul nu trebuie decât să se adreseze unei firme specializate în domeniu. Cel mai mare jucător de pe piaţa de profil este Autonom, care susţine că are o cotă de 50%.

„Pentru a facilita procesul prin care şoferii îşi pot exercita acest drept, AUTONOM le oferă o maşină similară cu cea avariată, fără restricţii în ceea ce priveşte numărul de kilometri pe teritoriul României, fără taxe şi costuri de depozit. Valoarea închirierii va fi decontată direct de la asiguratorul şoferului vinovat de producerea accidentului. Astfel, aceştia pot beneficia acum mai uşor de maşina de înlocuire: trebuie doar să facă dovada deţinerii actelor necesare (Nota de Constatare şi Devizul de Reparaţie), urmând ca maşina avariată să intre în service pentru reparaţii.”, explică reprezentanţii firmei.

Anual, în România se deschid între 250.000 şi 300.000 de dosare de daună pe RCA. În mod normal, toate persoanele implicate în aceste dosare din postura de păgubit pot beneficia de maşină la schimb.

Sursa: capital.ro

Related Articles

Citește articolul precedent:
BNR a lansat patru modele noi de monede, dedicate Centenarului Marii Uniri. Vezi cum arată:

Banca Naţională a României a lansat în circuitul numismatic patru modele noi de monede, dedicate împlinirii a 100 de ani...

Închide