inTurda.ro

Galeria Futures pune Turda pe harta europeana a fotografiei

Galeria Futures pune Turda pe harta europeana a fotografiei

Galeria Futures pune Turda pe harta europeana a fotografiei
mai 11
10:57 2018

Asociatia PhotoRomânia, cu sprijinul Primariei Municipiului Turda si al Salinei Turda, organizează in Mina Rudolf din Salina Turda expoziția Galeriei Futures.

Futures este un proiect european finantat de UE cu 1.9 milioane de Euro, proiect in care suntimplicati 10 parteneri-festivaluri si reviste europene de fotografie. Astfel, Salina Turda va beneficia de o buna promovare prin parteneriatul in cadrul acestui proiect.

Expoziția de fotografie a lui Andrei Budescu, LHASA, dezvăluie un teritoriu mai puțin mediatizat. Lhasa, capitala Regiunii autonome Tibet, este un oraș foarte contrastant. De la magazine de bijuterii la temple sacre, Lhasa se prezintă ca un centru în care capitalismul și misticismul par a fi condensate forțat. Imaginile aduc spre vizualizare o călatorie de la Beijing la Lhasa cu trenul, un parcurs al orașului vechi cât și peisajul arid și înalt al Tibetului. Fotografiile sunt realizate pe film fotografic alb negru Ilford HP5 care datorită unor aventuri tehnice etalează mici accidente grafice ce completează spațiul vizual într-un mod neconvențional.

Expozitia face parte din proiectul Futures- European Photography Platform cofinanțat de programul Creative Europe al Uniunii Europene.

Futures este o nouă platformă de fotografie care sustine programele de resurse și talente ale principalelor instituții de fotografie din întreaga Europă, pentru a spori capacitatea, mobilitatea și vizibilitatea artiștilor selectați.
Futures este o inițiativă a Platformei Europene de Fotografie si are 10 membri fondatori. Membrii sunt : The British Journal of Photography (UK), CAMERA (IT), Hyères Festival (FR), FOMU (BE), Fotofestiwal Lodz (PL), PHotoESPAÑA (ES), PhotoIreland (IR), Photo Romania Festival (RO), Robert Capa Contemporary Photography Center (HU), UNSEEN Festival(HOL) and Triennial of Photography Hamburg (DE).

Partenerii Futures Photo Galery din Salina Turda sunt : Primaria Turda, Salina Turda, CEWE FOTOCARTE,

Expoziția poate fi vizionată zilnic, între orele 9 – 17 în una din cele mai frumoase locații subterane din lume – Mina Rudolf, Salina Turda!

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Săptămâna viitoare are loc DevTalks Cluj-Napoca, cea mai mare expo-conferință dedicată developerilor și pasionaților de tehnologie din România

Comunicat de presă Săptămâna viitoare are loc DevTalks Cluj-Napoca, cea mai mare expo-conferință dedicată developerilor și pasionaților de tehnologie din...

Închide