inTurda.ro

Greutatea ghiozdanelor elevilor ar putea fi limitată prin lege!

Greutatea ghiozdanelor elevilor ar putea fi limitată prin lege!

Greutatea ghiozdanelor elevilor ar putea fi limitată prin lege!
iunie 07
08:04 2018

  Greutatea ghiozdanelor elevilor ar putea fi limitată prin lege, dacă o propunere de act normativ înregistrată recent la Camera Deputaților va ajunge să se aplice. Mai precis, ideea este de a limita cantitatea de cărți și caiete pe care trebuie să le care zilnic copiii în spinare pentru a nu le pune în pericol sănătatea și integritatea fizică, informează AvocatNet.ro.

Propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 1/2011 a educației naționale a fost înregistrată recent la Camera Deputaților pentru dezbatere. Pentru a se aplica, aceasta trebuie adoptată de Parlament și promulgată de șeful statului.

„Pentru a nu pune în pericol sănătatea și integritatea fizică a elevilor, volumul și greutatea manualelor, rechizitelor și a altor materiale în procesul didactic, transportate zilnic de elevi la școală și de la școală, vor fi adaptate capacității de efort fizic a elevilor, iar greutatea acestora nu va depăși 10% din greutatea corporală a elevului, se arată în proiect.

Sursa: AvocatNet.ro Citește aici articolul integral.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda a fost gazda unei delegatii olandeze de la Fontys School of Teacher Training for Secondary Education

Dând curs unei colaborări începută în urmă cu un an, Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” Turda a fost gazda unei delegaţii...

Închide