inTurda.ro

Foto/VIDEO: Inaugurarea fabricii TERRAN din Câmpia Turzii

Foto/VIDEO: Inaugurarea fabricii TERRAN din Câmpia Turzii

Foto/VIDEO: Inaugurarea fabricii TERRAN din Câmpia Turzii
iunie 14
16:56 2018

 Compania Terran a demarat producția de țigle din beton la Câmpia Turzii în urma unei investiții de circa 5 milioane de euro. Unul dintre principalii jucători pe piața de sisteme de învelitori pentru acoperiș în Europa de Est, Terran a ales Câmpia Turzii pentru a construi prima fabrică din România și cea de-a patra fabrică din Europa.

 Inaugurarea fabricii Terran, din Câmpia Turzii, a avut loc astazi, 14 iunie 2018.

La inaugurare au participat proprietarii companiei, familia Mészáros din Ungaria – care deține firma din 1920, de trei generații, primarul orașului Boly (Ungaria), unde este sediul central Terran, precum și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Fabrica din Câmpia Turzii este a patra unitate de producţie deţinută de Terran, alături de cele din Ungaria şi Slovacia.

Prima fabrică Terran din România, construită pe un teren din cadrul fostei fabrici Industria Sârmei Câmpia Turzii, este complet automatizată şi foloseşte cele mai moderne tehnologii de fabricaţie. Modelele de ţigle din beton realizate aici sunt destinate pieţei interne, în primă fază.

Cu o suprafaţă de aproximativ 2.500 metri pătraţi şi o platformă de depozitare de 1.5 hectare, fabrica are o capacitate de producţie de 70 ţigle/minut, cu o capacitate anuală de 10 milioane de bucăţi. 

 

Unitatea de producţie are un proces tehnologic închis, prin care materiile prime ecologice sunt revalorificate în urma unui proces de reciclare. 

„Suntem în România din 2005, iar vânzările foarte bune înregistrate, precum şi mărimea pieţei de aici au reprezentat factori decisivi pentru a construi o fabrică în România. Investiţia a demarat în 2016, prin achiziţionarea terenului, iar anul acesta în primăvară am început probele de producţie. Anul viitor continuăm investiţiile pentru a extinde capacitatea de producţie, pentru două game în plus. Această investiţie este un argument foarte serios pentru clienţii Terran din România, că au făcut o alegere bună, iar garanţia de 50 de ani acordată la ţiglă este o garanţie scrisă, asumată şi verificată”, a declarat Gódi Attila, directorul general al Terran.

Terran a intrat pe piaţa din România în 2005 şi comercializează ţigle din beton, respectiv toate accesoriile necesare pentru sistemul de învelitori pentru acoperiş.

Înfiinţată în 1920, Terran se află de 90 de ani, de-a lungul a trei generaţii, în proprietatea familiei Dr. Mészáros Vilmos. Cu sediul central în Bóly, Ungaria, Terran are 4 unităţi de producţie în Ungaria, Slovacia şi România. Produsele sale sunt distribuite în nouă ţări din Europa, cu vânzări de peste 55 de milioane de bucăţi anual. Inovaţia continuă şi calitatea durabilă sunt valorile companiei, atât în privinţa produselor cât şi la nivelul relaţiilor cu partenerii.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Centrul SPA Potaissa se redeschide

CENTRUL SPA SE REDESCHIDE! Lucrările de reparații și mentenanță s-au sfârșit! Centrul Spa se redeschide și își așteaptă clienții cu...

Închide