inTurda.ro

VIDEO: Conferintă de presă – Festivalul International de Teatru Turda, editia a doua!

VIDEO: Conferintă de presă – Festivalul International de Teatru Turda, editia a doua!

VIDEO: Conferintă de presă – Festivalul International de Teatru Turda, editia a doua!
iunie 27
15:22 2018

Mai sunt doar 2 zile până la startul Festivalului Internațional de Teatru de la Turda! Astăzi, 27 iunie, a avut loc  conferința de presă prin care directorul Teatrului Aureliu Manea Turda, domnul Cătălin Grigoraș, alături de Primarul Municipiului Turda, domnul Matei Cristian, au anunțat startul oficial al celei de-a doua ediții a FIT Turda.

Timp de 10 zile, peste 80 de evenimente culturale, în peste 10 locații. Sute de artiști din țară și din străinătate vă dau întâlnire în Salină, în Fabrica de Bere, În Teatru sau pe pietonala din Turda, între 29 iunie și 8 iulie! Nu ratați întâlnirea cu actorii Catrinel Dumitrescu, Constantin Cotimanis, Marius Bodochi, Ioan Isaiu, Tania Popa, Anca Sigartău sau Mihai Gruia Sandu. Bilete și rezervări pe teatrulaureliumanea.ro sau pe tomtix.ro

      Vor fi 10 zile de evenimente, cu 85 de spectacole, în 10 locații indoor și outdoor, sala mare a teatrului, sala studio pe care o vom inaugura cu această ocazie, fabrica de bere, pietonala, curtea teatrului și a muzeului, Salina Turda etc. Pe lângă spectacolele de teatru indoor, vom avea foarte multe reprezentații outdoor, acrobații, magie și clownerie. La această secțiune avem invitații din Spania, Italia, Portugalia, Canada etc. 

       Trupele de teatru care vor urca pe scena turdeană sunt din toate colțurile țării și reprezintă atât teatrele de stat de mare valoare națională, cât și trupe independente și artiști remarcați datorită talentului pe care îl au. Amintim Teatrul Nottara Bucuresti care va și deschide festivalul, Teatrul de Nord Satu Mare, Teatrul Regina Maria Oradea,  Teatrul Dramatic Elvira Godeanu Târgu Jiu, Teatrul Fani Tardini Galați și multe altele. Marii actori ai scenei românești care ne vor bucura sunt Catrinel Dumitrescu, Constantin Cotimanis, Tania Popa și Cristi Iacob, Marius Bodochi și Anca Sigartău.

      Vor fi multe evenimente și la scenă deschisă pe pietonala orașului, concerte de jazz, Qvatertul Alterquator, Radu Nechifor & friends, musical-uri și multe multe surprize.

       Să nu uităm de secțiunea Universități a festivalului, unde facultățile de teatru din țară s-au înscris pentru a concura pentru premiul „Cel mai bun spectacol”, „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriță”.

Vezi AICI Programul Festivalului:

Vezi AICI programul complet al Festivalului International de Teatru Turda 2018

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
CJ Cluj – Programul de Training în Siguranță Cibernetică va intra într-o nouă etapă

Programul de Training în Siguranță Cibernetică „TETAPOLIS Cyber Security Academy” derulat în cadrul Tetarom S.A, societate comercială aflată sub autoritatea...

Închide