inTurda.ro

Comunicat de presa – Serviciul Public Administrare Piete si Obor

Comunicat de presa – Serviciul Public Administrare Piete si Obor

Comunicat de presa – Serviciul Public Administrare Piete si Obor
iulie 13
11:35 2018

Comunicat de Presă

Având în vedere Nota de Serviciu nr. 7239/26977 din 11.07.2018, emisă de Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, privind evoluția și extinderea pestei porcine africane pe teritoriul României, se suspendă pe o perioadă nedeterminată funcționarea tuturor târgurilor de animale vii.
Astfel, începând cu data de 11.07.2018, toate târgurile din județul Cluj sunt suspendate pe o perioadă nedeterminată.
Specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Siguranța Alimentelor vor dispune măsuri specifice referitoare la respectarea legislației din domeniu cu privire la interzicerea și totodată sancționarea funcționării ilegale a aglomerărilor de animale de interes zootehnic, care au ca scop vânzarea animalelor vii.
Din punct de vedere sanitar veterinar se vor efectua controale în teritoriu și se vor sancționa contravențional administratorii acestor târguri/oboare care nu respectă legislația sanitară veterinară in vigoare.
Pe această cale, informăm producătorii agricoli și comercianții de pe raza municipiului Turda și a comunelor învecinate, că începând cu data de 11.07.2018 s-a dispus suspendarea funcționării pe o perioadă nedeterminată a târgului de animale din municipiul Turda, fiind interzisă comercializarea de animale vii de orice specie.

Biroul de presa

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Miron Bococi, spectacol de dresaj în manejul acoperit Salina Equines

Dragi iubitori ai echitației, de vineri până duminică, #SalinaEquines organizează a patra competiție hipică din 2018, Etapa Națională de Obstacole. Vă așteptăm...

Închide