inTurda.ro

Primăria Câmpia Turzii: Atentie la răspândirea și simptomele pestei porcine africane

Primăria Câmpia Turzii: Atentie la răspândirea și simptomele pestei porcine africane

Primăria Câmpia Turzii: Atentie la răspândirea și simptomele pestei porcine africane
august 02
10:31 2018

Atenție la răspândirea și simptomele pestei porcine africane

Primăria Municipiului Câmpia Turzii aduce la cunoștința tuturor cetățenilor interesați, dar în special crescătorilor de porcine principalele manifestări și simptome ale Pestei Porcine Africane, cea mai periculoasă afecțiune de sănătate pentru porcine.

În primul rând, crescătorii de porci trebuie să știe că pentru această boală nu există nici tratament și nici vreun vaccin care să o combată, tocmai din acest motiv s-au instituit măsurile de carantină și de sacrificare a efectivelor de porcine unde au fost descoperite focare ale bolii.

Totodată, crescătorii de porci trebuie să se informeze cu privire la manifestările și simptomatologia aferentă acestei afecțiuni.

Astfel, dacă veți constata că porcii au o stare apatică, au coada și urechile căzute, prezintă pete roșii albăstrui în jurul gâtului sau în zona urechilor și au febră ridicată, atunci aveți de a face cu un focar de pestă porcină.

Ceea ce trebuie făcut imediat este să izolați porcul sau porcii care prezintă manifestările de mai sus și să contactați, în regim de urgență, cel mai apropiat medic veterinar.

Pe teritoriul municipiului Câmpia Turzii, puteți contacta Cabinetul Medical Veterinar – S.C. LIGICA IMPEX SRL, TELEFON: 0743-770764

Pentru a preveni răspândirea sau contactarea bolii de către efectivele de porcine pe care le aveți în gospodării sau ferme, limitați contactul dintre efectivele dumneavoastră și cele ale vecinilor sau porcii mistreți.

Totodată, nu hrăniți porcii cu resturi alimentare și, în eventualitatea nefastă în care unul sau mai mulți porci ai dumneavoastră sunt diagnosticați cu pestă porcină africană, NU CONSUMAȚI CARNEA ACESTORA !

Președintele Unității Locale de Sprijin

PRIMAR
Dorin Nicolae LOJIGAN

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
ALDE Câmpia Turzii salută inițiativa Consiliului Județean Clu j- Tetarom V

ALDE Câmpia Turzii salută inițiativa Consiliului Județean Cluj- Tetarom V Vicepreședintele ALDE Câmpia Turzii, în persoana domnului col.(r) Mircea Goia,...

Închide