inTurda.ro

VIDEO: Inaugurarea expoziției “Memoria Orașului“, la Muzeul de Istorie Turda

VIDEO: Inaugurarea expoziției “Memoria Orașului“, la Muzeul de Istorie Turda

VIDEO: Inaugurarea expoziției “Memoria Orașului“, la Muzeul de Istorie Turda
august 03
15:05 2018

În cadrul  evenimentelor dedicate de către Primăria Municipiului Turda sărbătoririi Centenarului Marii Uniri, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu”  și colaboratorii săi au inaugurat astăzi, 03 august 2018, expoziția “Memoria Orașului“.

Găzduită de Muzeul de Istorie, expoziția își propune evidențierea importanței cunoașterii trecutului unei comunități și a păstrării datelor despre acesta, precum și valorificarea colecțiilor destinate conservării memoriei locale.

Exponatele, respectiv cărți, documente de arhivă, fotografii, brevete, decorații, jurnale de operațiuni, articole din presa vremii, sunt grupate în șase teme care ilustrează perioada 1914-1918 în Turda și comitatul Turda-Arieș.

Biblioteca municipală ”Teodor Murășanu” este o instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Local, pe baza Legii bibliotecilor nr. 334/2002. Ea datează din 1951, iar în prezent are o colecție enciclopedică de 110.000 volume, trei puncte de lucru  (secție pentru adulți și copii în zona centrală și o filială în cartierul Oprișani), servicii tradiționale și moderne pentru utilizatori de toate vârstele.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
CAA a efectuat în cursul zilei de astăzi lucrări de decolmatare și curățare a rigolelor pe mai multe străzi din Turda

Compania de Apă Arieș a efectuat în cursul zilei de astăzi lucrări de decolmatare și curățare a rigolelor și a căminelor...

Închide