inTurda.ro

Minivacantă pentru bugetari! Guvernul dă liber bugetarilor pe 16 și 17 august

Minivacantă pentru bugetari! Guvernul dă liber bugetarilor pe 16 și 17 august

Minivacantă pentru bugetari! Guvernul dă liber bugetarilor pe 16 și 17 august
august 07
06:59 2018

Bugetarii vor primi liber în zilele de 16 și 17 august, astfel încât să se creeze o punte între ziua nelucrătoare de Sfânta Maria și weekend, conform unui proiect de act normativ adoptat de Guvern.

„Printr-o hotărâre, Guvernul a decis ca zilele de 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare în sistemul public. După cum ştiţi, ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, se sărbătoreşte anul acesta într-o zi de miercuri, aşadar următoarele două zile, joi şi vineri, vor fi libere. Excepţie fac locurile de muncă unde activitatea nu poate fi întreruptă, magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicaţi în soluţionarea proceselor cu termene în zilele respective, 16 şi 17 august”, a declarat, la finalul şedinţei de Guvern, purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

Adormirea Maicii Domnului, care pică anual pe 15 august, este zi liberă legală, conform Codului muncii. Din moment ce anul acesta sărbătoarea pică miercurea, Guvernul va da liber bugetarilor pe 16 și 17 august pentru a face o punte între Sfânta Maria și weekend.

Asta înseamnă că cei ce lucrează la stat vor avea o minivacanță de cinci zile consecutive! 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Foto: Una dintre cele mai problematice străzi din Câmpia Turzii va fi complet reabilitată

Au început lucrările de reabilitare pe una dintre cele mai problematice străzi din municipiul Câmpia Turzii! Strada Oțelarilor va fi...

Închide