inTurda.ro

Exerciții de salvare aero în zona montană a județului

Exerciții de salvare aero în zona montană a județului

Exerciții de salvare aero în zona montană a județului
august 10
12:48 2018

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, împreună cu Unitatea Specială de Aviație și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Cluj, derulează în perioada 9-11 august a.c. un amplu exercițiu de cercetare/căutare, salvare și recuperare aero în zona montană a județului.
Astfel, folosind ca mijloc principal elicopterul aflat în dotarea Unității Speciale de Aviație, angajații celor trei structuri cu atribuții în domeniul salvării de vieți omenești realizează în acest moment o serie de exerciții de extracție a salvatorului și victimei din zona de platou a Cheilor Turenilor.
De asemenea, în cursul zilei de ieri s-a efectuat o recunoaștere din aer a zonei aferente Munților Trascău și Gilău, acțiunea având rezultate foarte bune, toți participanții fiind implicați efectiv în manevrele de extracție.
În perioada următoare, până la finalul exercițiului, se vor exersa diverse tehnici de extracție a accidentatului, continuându-se totodată acțiunea de recunoaștere și a altor zone de munte din județul Cluj.

Biroul de presă

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Una dintre cele mai de succes trupe din România, pe scena ZMT

Una dintre cele mai de succes trupe din România, pe scena ZMT în prima zi a evenimentului! ---------------------------------------------- Vino să...

Închide