inTurda.ro

Hangar de 950 de milioane de dolari construit de US Air Force la Câmpia Turzii?

Hangar de 950 de milioane de dolari construit de US Air Force la Câmpia Turzii?

Hangar de 950 de milioane de dolari construit de US Air Force la Câmpia Turzii?
august 27
11:41 2018

Conform unui articol publicat de agenția de știri Agerpress, SUA ar putea desfășura drone MQ-9 la baza de la Câmpia Turzii, unde au construit un hangar de aproape un miliard de dolari!

Potrivit sursei citate, care a preluat informații publicate de Defense News, forţele aeriene americane (U.S. Air Force) au construit un hangar la Baza Aeriană 71 de la Câmpia Turzii, ce ar putea fi folosit pentru a găzdui avioane fără pilot MQ-9 Reapers şi a sprijini operaţiuni de culegere de informaţii în Europa de Est şi zona Mării Negre.

Forţele aeriene ale SUA în Europa au refuzat să comenteze pentru Defense News dacă au planuri concrete să înceapă operarea de drone MQ-9 de la Câmpia Turzii în viitorul apropiat, însă noua facilitate ar putea deschide calea pentru prima desfăşurare a acestor avioane fără pilot în România.

„Ca politică, nu facem speculaţii cu privire la dezvoltări potenţiale sau viitoare mişcări de unităţi de aviaţie. Forţele aeriene ale SUA în Europa desfăşoară în mod curent mişcări de aparate de zbor pe teritoriul Europei pentru familiarizare cu terenul, pentru antrenament şi susţinerea obiectivelor de comandă”, a declarat căpitanul Nathan Czuba, manager de program pentru Iniţiativa de Descurajare Europeană, într-un comunicat.

Conform unui document al U.S. Air Forces Europe care listează proiecte de construcţii la Câmpia Turzii, noul hangar de 950 de milioane de dolari va putea găzdui drone de altitudine medie, probabil de tipul MQ-9, singurul sistem aerian MALE fără pilot aflat în dotare, cu respectarea ‘tuturor cerinţelor de securitate’ necesare pentru operaţiunile fără pilot.

Mai multe detalii găsiți în articolul sursă, disponibil aici.

Sursa foto: Agerpress.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Promotor.ro: Turda a câştigat premiul pentru planificare urbană. Car-pooling şi card comun pentru bicicletă şi autobuz

Cea mai recunoscută publicație auto din România, promotor.ro, a publicat un articol despre Turda și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă...

Închide