inTurda.ro

Complex balnear de lux la 25 de kilometri de Turda

Complex balnear de lux la 25 de kilometri de Turda

Complex balnear de lux la 25 de kilometri de Turda
septembrie 04
08:29 2018

Primăria Ocna Mureș în parteneriat cu Consiliul Județean Alba vor amenaja o bază de tratament şi agrement, cu centre de sănătate, recuperare şi bazine cu apă dulce şi sărată. Investiția este estimată la șase milioane de euro și are termen de realizare de 30 de luni. Asta înseamnă că în anul 2021, Turda va avea un nou concurent pe zona de turism balnear!

În perioada interbelică Ocna Mureş era a doua staţiune balneoclimaterică din România ca număr de turişti şi ca importanţă medicală, iar acum au început lucrările care o vor readuce pe harta turismului balnear din România.

Primăria Ocna Mureș a semnat contractul de 5,9 milioane de euro pentru revitalizarea băilor sărate, bani alocaţi de administraţia locală şi de CJ Alba, fiecare în procent de 50%. Licitaţia a fost câştigată de asocierea TCI – Iasicon.

Investiţia presupune construirea unui complex turistic cu spaţii cu destinaţii multiple, printre care bază de agrement, sală de fitness, restaurant, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare şi cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii.

Baza de tratament şi agrement ar urma să fie terminată la începutul lui 2021, termenul de construire fiind de 30 de luni. Bazinele exterioare vor avea o suprafaţă de 1.700 mp, iar în jurul acestora vor fi amenajate spaţii verzi, unde se vor planta arbuşti şi tufişuri.

Related Articles

Citește articolul precedent:
Referendum privind redefinirea familiei în Constituţie, pe 7 octombrie 2018

După ce în luna mai 2017, Camera Deputaţilor a adoptat iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei care prevede că familia...

Închide