inTurda.ro

Încep înscrierile la programele internaționale gratuite Junior Achievement

Încep înscrierile la programele internaționale gratuite Junior Achievement

Încep înscrierile la programele internaționale gratuite Junior Achievement
septembrie 05
09:49 2018
  • înscrierile la programele educaționale internaționale Junior Achievement se desfășoară în perioada 3-30 septembrie
  • elevii din școli și licee pot beneficia gratuit de manuale în format tipărit și electronic, aprobate de Ministerul Educației
  • profesorii pot alege din peste 16 programe educaționale pentru antreprenoriat, finanțe, orientare profesională sau sănătate și viață activă

25 de ani de programe educaționale internaționale

Înființată acum aproape 100 de ani, Junior Achievement este cea mai mare organizație care leagă mediul educațional de cel de dincolo de băncile școlii, aducând tinerii mai aproape de viitoarea lor profesie și de mediul economic. În anul 1993, 75 de ani mai târziu, un grup de oameni entuziaști a considerat că este timpul potrivit pentru a aduce în România o organizație internațională de educație economică și antreprenorială: Junior Achievement (JA) România.

Profesori, elevi și studenți, profesioniști din comunitatea de afaceri și companii, pentru care educația este parte a drumului lor, au clădit, alături de consiliul director și de echipa organizației, ceea ce este Junior Achievement acum în România: cea mai mare organizație de educație, care, printr-un parteneriat public-privat, aduce anual peste 250.000 de tineri mai aproape de visul lor profesional.

Mii de profesori implementează programele internaționale în fiecare an

În această toamnă, în perioada 3-30 septembrie, se deschide o nouă sesiune de înscriere la programele educaționale internaționale Junior Achievement, implementate în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Cadrele didactice pot solicita kiturile JA – manuale pentru întreaga clasă, ghiduri pentru profesori și voluntari, fișe pentru activități, training și consultanță pentru peste 16 programe educaționale – și pot avea acces la proiectele și competițiile organizate în timpul anului.

Anual, peste 250.000 de elevi, sub îndrumarea a 4.000 de profesori, dobândesc competențe pentru viața personală și profesională prin experiențe learning by doing în cadrul programelor pentru dezvoltarea abilităților de viață, al celor de educație antreprenorială, financiară sau economică, dar și datorită programelor pentru orientare profesională ori celui pentru sport și sănătate. Aceste experiențe learning by doing sunt incluse și în cadrul activităților propuse pentru săptămâna Școala Altfel.

Opiniile profesorilor

Iată ce spun profesorii care au implementat programele Junior Achievement în anul școlar precedent:

„Felicitări tuturor celor care au făcut posibilă participarea noastră la acest program. Copiii și părinții au fost foarte încântați, întrucât le-au fost prezentate activitățile și rezultatele cu aceștia. La această vârstă este foarte importantă dezvoltarea personală a copiilor, iar acest program a ajutat ENORM!!!”

profesor, Școala Gimnazială Ioan Bob, Cluj

„Elevii au fost implicați activ, realmente în desfășurarea tuturor activităților. Au descoperit lucruri noi și au analizat aspecte legate de comunitatea noastră la care nu s-au gândit până acum.

 Un real succes!”

profesor, Școala Gimnazială Andrei Șaguna, Turda

„Toate programele JA se înscriu pe noul tip de abordare prevăzut de curriculum și anume abordarea integrată, elevii fac conexiuni între cunoștințe din mai multe domenii, sunt o oportunitate și o deschidere pentru noi toți. Toate programele au activități practice, care sunt pe placul elevilor. Mulțumim!”

profesor, Școala Gimnazială Ioan Opriș, Turda

„Sunt foarte mulțumită că am ales și în acest an școlar să derulez cu elevii mei programul dvs. Mă bucur că elevii mei au oportunitatea de a beneficia de o a educație în acest sens. Programă școlară nu atinge toate temele pe care le propuneți dvs. Cel mai mult mă bucură plăcerea elevilor mei de a se antrena in activitățile propuse.”

profesor, Școala Gimnazială Nicolae Titulescu, Cluj-Napoca

Pentru oferta educațională Junior Achievement din acest an pentru clasele 0 – XII și pentru detalii privind înscrierea, profesorii pot accesa: www.jaromania.org.

Despre Junior Achievement România

Junior Achievement România este o organizație non-profit, având ca misiune dezvoltarea în România a programelor internaționale JA de educație antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate și viață activă și dezvoltarea abilităților pentru viață. 40 de țări din Europa și 100+ de țări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 250.000 de elevi din 1.800 de școli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educației Naționale și cu susținerea financiară a comunității de afaceri.

Mai multe informații puteți găsi pe site-ul www.jaromania.org și pe pagina de Facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

 

Persoană de contact

Dorin Călin

Senior Manager, Junior Achievement România

Telefon: 0730 330 883; E-mail: dorin.calin@jaromania.org

http://www.jaromania.org

Related Articles

Citește articolul precedent:
Avram Gal – Apel către toți liderii politici din Câmpia Turzii

Apel către toți liderii politici din Câmpia Turzii. În aceste zile am pierdut un prieten apropiat, eu cred că și...

Închide