inTurda.ro

Alocatiile pentru copii ar putea fi majorate din 2019

Alocatiile pentru copii ar putea fi majorate din 2019

Alocatiile pentru copii ar putea fi majorate din 2019
septembrie 14
07:45 2018

Modul în care se calculează alocația de stat pentru copii, precum și cuantum acesteia, s-ar putea modifica. Măsurile ce vizează alocația copiilor se regăsesc în două proiecte legislative, puse recent în atenția senatorilor pentru dezbatere.

„Propunerea este de majorare a cuantumului alocaţiei cu 50% pentru copiii cu vârste cuprinse între 0-2 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 300 lei şi cu 80% pentru copiii cu vârste cuprinse între 2-18 ani, care vor beneficia de o alocaţie în valoare de 150 lei.“ precizează inițiatorul proiectului, deputatul PNL Robert Sighiartău, într-un comunicat de presă. 

România se află, din nefericire, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privinţa cuantumului alocaţiei pentru copii. Dacă în majoritatea acestor state alocaţia porneşte de la peste 100 de euro, în România copiii primesc echivalentul a 18 euro pentru fiecare copil, o sumă care nu acoperă decât într-o foarte mică măsură necesităţile unui copil.

Prevederile proiectelor legislative NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acestea trebuie să primească aprobarea Parlamentului, a șefului statului şi să fie publicate în Monitorul Oficial.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Teatrul Aureliu Manea Turda | Program spectacole Septembrie – Octombrie

O nouă stagiune teatrală începe la Turda, programul lunii septembrie și octombrie este unul bogat, cu o mulțime de surprize...

Închide