inTurda.ro

Azi la Turda: Sărbătorirea a 50 de ani de la înfiintarea Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,,POTAISSA”

Azi la Turda: Sărbătorirea a 50 de ani de la înfiintarea Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,,POTAISSA”

Azi la Turda: Sărbătorirea a 50 de ani de la înfiintarea Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,,POTAISSA”
septembrie 28
07:58 2018

COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorirea a 50 de ani de la înființarea

Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,, POTAISSA

Armata României a rămas una dintre instituțiile  statului în care loialitatea, patriotismul și dăruirea reprezintă valorile esențiale ale funcționalității ei.

Forțele Armate Române sunt formate din trei categorii de arme: Forțele Terestre, Forțele Navale și Forțele Aeriene iar printre unitățile de elită ale Forțelor Terestre se numără și Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,, POTAISSA”.

Tradiția militară în garnizoana Turda ne obligă la o bună cooperare și integrare în viața urbei. Astfel, vă facem cunoscut faptul că în data de 28 septembrie 2018 începând cu orele 12.00, în Piața Tricolorului din centrul Municipiului Turda se desfășoră un ceremonial militar-religios cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la înființarea Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,, POTAISSA”.

Programul festivităţilor

12.00 – 12.45  – ceremonialul militar – religios prilejuit cu  ocazia împlinirii a 50

                           de ani de la  înfiinţarea   B.3 Ap. AA. „POTAISSA”.

                         – defilarea gărzii de onoare și a tehnicii din dotarea B.3 Ap. AA.  

                          „POTAISSA”.

12.45 – 14.00 – exerciţii demonstrative și prezentare de tehnică militară .

ORDINUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAȚIONALE

PRIVIND SĂRBĂTORIREA A 50 DE ANI DE LA ÎNFIINȚAREA

BATALIONULUI 3 APĂRARE ANTIAERIANĂ ,, POTAISSA”

La 1 octombrie 2018,  Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,, POTAISSA”, continuatorul tradițiilor de luptă ale Divizionului 216 Artilerie Antiaeriană, aniversează 50 de ani de la înființare.

În toți acești ani au existat momente și fapte de referință  care au marcat decisiv efortul întregului efectiv al unității pentru îndeplinirea la standardele superioare a planului pregătirii pentru luptă, precum și a misiunilor încredințate.

Militarii  Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,, POTAISSA” și-au îndeplinit necondiționat datoria față de țară, au fost și sunt apreciați pentru buna pregătire profesioală, dăruirea și priceperea cu care au prticipat la exerciții naționale și internaționale, dar și la misiuni în teatrele de operații, contribuin astfel la păstrarea imaginii pozitive a Armatei României.

Aniversarea acestui evniment la o jumate de secol de la înființare, într-un moment în care procesul de restructurare și modernizare a instituției militare continuă, dovedește că  Batalionului 3 Apărare Antiaeriană ,, POTAISSA” se află pe un drum ascendent, fiind în măsură să asigure ridicarea capacității operaționale și de ripostă, adecvată noilor tipuri de conflicte și provocări, reprezentând o capabilitate modernă cu care Armata României și județul Cluj se pot mândri.

Doamnelor și domnilor ofițeri, maiștiri militari, subofițeri soldați și gradți profesioniști, personal civil contractual,

Sărbătorirea a 50 de ani de activitate neîntreruptă constitue pentru întregul personalul unității atât un prilej de mândrie și satisfacție profesională, câț și un imbold pentru gândire și acțiune creatoare.

Fiți mândrii de tradițiile glorioase lăsate moștenire de înaintași și de istoria unității pe care o slujți!

Manifestați dăruire și încredere în forțele proprii, dovediți spirit de inițiativă, fiți deschiși și pregătiți să faceți față schimbărilor, dovediți cutezanță și spirit prospectiv, pentru a atinge standardele cerute de aliați,  fiți apți să vă îndepliniți cu cinste toate sarciniile și misiunile încredințate!

Militați cu toată fermitate pentru întărirea continuă a ordinii și disciplinei miltare, pentru desfășurarea tuturor activităților în strictă conformitate cu legile țării și prevederile ordinelor șidispozițiunilor în vigoare!

Cu prilejul aniversării a 50 de ani de la înființarea  Batalionului 3 Apărare Antiaeriană     ,, POTAISSA”, vă felicit și vă urez mult succes în îndeplinirea misiunilor încredințate, multă sănătate și fericire, dumneavoastră și familiilor dumneavoastră!

La mulți ani!

MINISTRUL APĂRĂRII NAȚIONALE

                                     Domnul

                                                     Mihai FIFOR

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Intepelari Consiliulul Local Turda, 27 septembrie 2018

Interpelări ale consilierilor locali în cadrul ședinței ordinare a forumului deliberativ de la Turda din data de 27 septembrie 2018:

Închide