inTurda.ro

VIDEO: Ultima zi de lucru din sectia Laminorul 2, din Combinatul de la Câmpia Turzii

VIDEO: Ultima zi de lucru din sectia Laminorul 2, din Combinatul de la Câmpia Turzii

VIDEO: Ultima zi de lucru din sectia Laminorul 2, din Combinatul de la Câmpia Turzii
septembrie 28
06:16 2018

Pentru că memoria șarjelor din Laminorul 2 nu va muri niciodată…

Deși Combinatul Metalurgic în care mulți dintre noi am trudit ani de-a rândul s-a transformat în nimic altceva decât o ruină, care provoacă tristețe în sufletele noastre, există lucruri pe care nici interesele politice, nici vremurile în schimbare nu le vom omorî niciodată – acestea sunt amintirile.

Zilele acestea am reușit să obțin un filmuleț cu ultima zi de lucru din secția Laminorul 2, din Combinat, chiar înainte de închiderea lui de către conducerea rusă.

Întâmplarea face că oamenii care apar în filmuleț sunt chiar cei din schimbul alături de care am lucrat câțiva ani buni. Clipul are o valoare istorică și emoțională, deoarece este una dintre puținele filmări existente din acele vremuri.

Vă prezint, așadar, o parte din el, pentru ca voi – cei care ați lucrat în combinat – să vă aduceți aminte de acele vremuri, de canvalț, ajustaj, împingător, valt, role, hașcă, foștrec, cățăi, rină, ablez sau volantă. Iar voi, cei tineri, veți avea prilejul de a vedea în ce condiții și-au câștigat pâinea părinții și bunicii voștri.

Aștept să citesc impresiile și comentariile voastre!

Amintirile rămân, indiferent de ani și bani!

Primarul Municipiului Câmpia Turzii,

Dorin Nicolae Lojigan.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Eckerle Automotive organizează interviuri de angajare la sediul CCOFM Turda

Eckerle Automotive din Cluj-Napoca organizează interviu miercuri, 03 octombrie ora 11.00 la sediul Centrului de Consiliere pentru Ocuparea Forţei de...

Închide