inTurda.ro

VIDEO realizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Transilvaniei – Comuna Mihai Viteazu

VIDEO realizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Transilvaniei – Comuna Mihai Viteazu

VIDEO realizat de Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Transilvaniei – Comuna Mihai Viteazu
octombrie 04
11:54 2018

Comuna Mihai Viteazu – o aşezare cu însemnătate istorică deosebită, situată într-un cadru natural impresionant pe valea Arieşului, foarte aproape de vestita cetate a Potaissei.

Aici începe noua noastră călătorie, în care vom descoperi împreună frumuseţea unor locuri încărcate de istorie, care poartă încă vie tradiţia, cu monumente în spatele cărora se ascund poveşti şi legende păstrate de sute de ani, dar şi atracţii naturale unice în Transilvania.

Comuna este situată în partea de sud a judeţului Cluj, în vestul câmpiei Transilvaniei și are în componenţă 3 sate – Mihai Viteazu care dă şi numele comunei, Corneşti unde se cultivă cele mai gustoase cepe din judeţul Cluj şi pentru care a fost creat chiar şi un Târg al Cepei, unde cu siguranţă nu vom lipsi şi satul Cheia, unde se înalţă unul dintre cele mai impresionante monumente naturale ale locului – celebrele Chei ale Turzii.
În fiecare sat din comuna Mihai Viteazu găsim monumente istorice care spun povestea locului, ascunsă bine în zidurile ce s-au împotrivit vremurilor şi care stau în picioare şi azi de sute de ani.

Călătoria noastră abia începe. Aşadar, în acest final an şi pe parcursul anului viitor vă invităm să ne fiţi alături în iniţiativa noastră de a descoperi împreună frumuseţea comunei Mihai Viteazu, din judeţul Cluj.

APDT și UAT Mihai Viteazu desfășoară, în perioada august 2018 – august 2019, un amplu proiect de promovare turistică și culturală a comunei Mihai Viteazu, jud.Cluj.

Prezentator, narator și text: Răzvan Alistar
Imagine și montaj: Cosmin Giurgiu
Asistent imagine și traducere subtitrare: Georgiana Costea
Coloana sonoră: Caleb Etheridge – Drops of fire (Sounstripe)
©2018 APDT

* Proiect de promovare turistică finanțat de Primăria și Consilul Local al comunei Mihai Viteazu, județul Cluj.

ADPT –  Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Transilvaniei

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Sensiblu Turda angajează FARMACIST

Candidatul ideal - Studii superioare de specialitate finalizate - Facultatea de Farmacie - Certificat de Membru al Colegiului Farmacistilor vizat...

Închide