inTurda.ro

Scurtă recapitulare – Teatrul Aureliu Manea, început de stagiune

Scurtă recapitulare – Teatrul Aureliu Manea, început de stagiune

Scurtă recapitulare – Teatrul Aureliu Manea, început de stagiune
octombrie 30
09:37 2018

Comunicat de presă

Scurtă recapitulare – Teatrul Aureliu Manea , început de stagiune

                      

                  Începutul acestei stagiuni a reprezentat pentru Teatrul Aureliu Manea,  o perioadă de realizări care a marcat instituția noastră, ca un punct de referință   pe harta culturală a țării, atât prin spectacolele de înaltă calitate artistică cât și prin numărul de evenimente realizate , un număr care poate să rivalizeze cu orice teatru național.

            Astfel, Teatrul Aureliu Manea a avut două participări la festivalurile de teatru internaționale de la Oradea (Festivalul International de Teatru Oradea) cu spectacolul  NOI NU ! , regia  Laura Moldovan și Satu Mare (Festivalul Internațional Multicultural de Teatru Tranzit Feszt 2018) și  o paricipare națională la  cea de a XXX–a ediție a Festivalul Național de Comedie Galați. La aceste ultime două festivaluri, Teatrul Aureliu Manea a participat cu spectacolul TRIX SHOW, regia Mihai Gruia Sandu.

            În această perioadă, teatrul turdean a inițiat o serie de deplasări și un turneu, având drept scop promovarea spectacolelor proprii atât pe plan local, cât și național. Acest itinerariu a cuprins orașele Lugoj, Făgăraș , Brașov, Bârlad, unde spectacolul ULTIMA HALTĂ ÎN PARADIS, regia Andrei  Mihalache, a avut un succes răsunător,  dar și în comune din împrejurimi , Viișoara, Tureni, Mihai Viteazul cu spectacole pentru copii.        Tot aici, este nevoie să adăugăm, încheierea unor parteneriate culturale,  care ne-au permis mai multe deplasări la Sibiu cu spectacolele DESPRE TEATRU DRAGOSTE ȘI ALTE CATASTROFE, regia Antonela Cornici, GUNOIERUL, regia Mimi Brănescu și Cisnădie  cu spectacolele SCUFIȚA ROȘIE, regia Marius Tuță și Cătălin Grigoraș și  ÎN CĂUTAREA SENSULUI PIERDUT, regia Muriel Manea.

            În luna octombrie  Teatrul Aureliu Manea , a sărbătorit 70 de activitate neîntreruptă, astfel că între 16-21  octombrie au fost organizate o  suită de evenimente și spectacole dedicate publicului turdean. În această lună teatrul nostru a  stabilit un nou record,  printr-un număr de 34 de manifestări artistice, în care sunt incluse spectacolele de la sediu, deplasări și participări festivaluri, spectacole invitate, etc.

            Prin aceste acțiuni cultural-artistice,ne dorim să apropiem comunitatea locală de actul artistic, oferindu-le posibilitatea să se integreze prin participare indirectă – printr-o largă varietate de spectacole sau participare directă – prin activități de voluntariat, care să-i conștientizeze de munca și rolul culturii în viața comunității.

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Pap Blanca Maria a câștigat Turneul International de Sah pentru copii de la Munchen, Germania!

REZULTAT EXCEPTIONAL AL SPORTIVEI PAP BLANCA MARIA CARE A CÂȘTIGAT TURNEUL INTERNATIONAL DE SAH PENTRU COPII DIN GERMANIA, desfasurat la...

Închide