inTurda.ro

RO100 Turda organizează miercuri, 7 noiembrie, o dezbatere socio-economică

RO100 Turda organizează miercuri, 7 noiembrie, o dezbatere socio-economică

RO100 Turda organizează miercuri, 7 noiembrie, o dezbatere socio-economică
noiembrie 06
09:26 2018

Platforma România 100, împreună cu comunitatea locală RO100 Turda, vă invită miercuri, 07 noiembrie 2018, la o discuție despre viitorul orașului din punct de vedere social și economic. 

În data de 23 iulie 2018, a avut loc la Turda primul eveniment organizat de Comunitatea locală a Platformei România 100 – „Viziuni despre Turda“. La întâlnirea cu turdenii a fost prezentă Oana Bogdan, cofondatoare a Mișcării România Împreună (RO+) și coordonatorul comunităților tematice Platforma România 100Cei prezenți au dezbătut pe tema posibilităților de dezvoltare a orașului Turda.

La evenimentul de miercuri, 7 noiembrie, vor participa: Dragos Nicolae Pislaru și Dan Clinci împreună cu membrii comunității locale din Turda.

Reprezentantii RO100 Turda anuntă faptul că numărul de locuri este limitat!
Înscriere: https://goo.gl/forms/MdzdtrDzHKoyeRmD3

Locatie: Diva Cafe 2, str. Piata Romana, nr.31.

_____________________________________________________

Dragoș Pîslaru a fost ministru al Muncii, Familiei și Protecției Sociale și consilier de stat pe probleme economice în Guvernul Dacian Cioloș.

Este doctor în științe economice, antreprenor, analist și consultant economic cu experiență în domeniul reformelor structurale, dezvoltării locale și creșterii competitivității fiind manager general al companiei de consultanță strategică GEA Strategy & Consulting.

Este absolvent al Facultății de Relații Economice Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), are un Master în Științe — Relații Internaționale obținut în cadrul London School of Economics and Political Science din Marea Britanie și o diplomă de studii ”Entrepreneurship — Case Study Centered Learning” obținută în cadrul Harvard Business School (iulie 2006).

_____________________________________________________

DAN CLINCI, recunoscutul arhitect clujean care și-a început activitatea în proiectare de arhitectură și urbanism în 1996, ne face bucuria de a participa alături de Dragoș Pîslaru la „Dezbaterea socio-economica în Turda”. Dan este pasionat de dezvoltarea urbană și valorificarea resurselor patrimoniale în ultimii 5 ani și-a concentat energia în activități și proiecte destinate abordării inteligențe și sustenabile a Spațiului Public, militând intens pentru amenajarea acestuia numai prin organizarea de concursuri. În perioada 2015-2018 eforturile echipei coordonate de el au reușit să ducă la bun sfârșit atât alcătuirea materialului științific și tehnic cât și organizarea completă a cinci concursuri de soluții structurale, care au pus în discuție obiective majore în peisajul urban, cultural, turistic și peisajer al orașului: Revitalizarea Turnului Pompierilor, Extinderea Parcului Etnografic al Transilvaniei, Regândirea unui Master Plan pentru Dezvoltarea pe termen lung a râului Someșul Mic, Revitalizarea Parcului Feroviarilor, Amenajarea străzii Kogălniceanu și a zonei adiacente¬. În perioada actuală echipa pregăteste alte două concursuri care vor pune în discuție Dealul Cetătuia și Crearea cartierului Sopor, toate urmând a fi scoase la concurs în prima parte a anului 2019. 
În 2014 este unul dintre cei care înființează Asociația Urbannect, o organizație nonprofit care isi propune sa devină o platformă de conectare atât a cetățenilor între ei cât și a tuturor acestora cu orașul. În anii următori, Urbannect a construit in diferite nuclee ale orașului medii de contact interuman creativ. In jurul conceptului de Orașul Acasă asociația urmărește sa transforme spațiul public în spațiu familial invitând prin intermediul diferitelor evenimente la dialog. De asemenea, în toți acești ani încearcă să dezvolte și un mediu de comunicare pe tematica Spațiului Public și a Atitudinii Urbane inițiind dezbateri, conferințe, mese rotunde, sau chiar petreceri în cadrul cărora cetățenii sunt invitați să își confrunte ideile pe subiecte de interes general: Cazul Roșia Montana, Zidul de la Baia Mare, Libertatea de exprimare – Cazul Charlie Hebdo, etc.
Începând din 2016 alături de echipa Urbannect, municipalitatea Cluj-Napoca și Agenția de Dezvoltare Intercomunitară a Zonei Metropolitane Cluj participă la proiectul Refill care are că subiect reconversia urbană și utilizarea temporară a spațiilor vacanțe. În mai 2017 alături de mai mulți parteneri (Urbannect, O4U, Niște Oameni, Under the Tent, LaunLoc, etc.) deschide un nou pol cultural neconvențional obținut prin reconversia temporară a unei foste fabrici de coniac: H33, spațiu care a devenit în mai puțin de 5 luni un spațiu viu, multifuncțional, cultural-comunitar. Tot în 2017 participă la proiectul european Eu.Că.Net. care are că subiect crearea și funcționarea coerentă și implicativă a agențiilor urbane că mediatori între politicile strategice urbane și comunitatea orașului, unde începând cu toamna acestui an deține titulatura de expert. https://eucanet.wordpress.com/our-experts-group/dan-clinci/. În 2018 în calitate de președinte Urbannect și în cea de specialist în dezvoltare urbană întocmește dicumentația pentru crearea platformei open-source online destinată să identifice și să carteze Spațiile Potențiale pentru Utilizare Temporară în scop comunitar.
Îndrăgostit de Cluj și pasionat de istoria acestuia, frecventează activ mediile de profil. Conferent ocazional în manifestări culturale care au că subiect dezvoltarea și istoria orașului și organizator la rândul său de astfel de manifestări :Cluj – Orașul de 700 de ani, Turnurile Clujului, Concursul pentru Oraș, etc. Consultant al “I love Cluj” la elaborarea unei hărți alternative a orașului: Cluj Map by Locals. De asemenea, Dan Clinci este Consultant European Architecture Students Assembly, este partener pentru studii urbane desfășurate în Cluj de către studenții de la Saxion University of Applied Sciences din Enschede, Olanda și, nu în ultimul rând, conferent Tedex – Eroilor 2018.

Sursa foto: Facebook – RO100 Turda.

 

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
UAT Municipiul Turda – Serviciul Public Administrare Piete și Obor organizează concurs pentru ocuparea unui post vacant

UAT MUNICIPIUL TURDA – SERVICIUL PUBLIC ADMINISTRARE PIEȚE ȘI OBOR ORGANIZEAZĂ CONCURS ÎN DATA DE 04 DECEMBRIE, ORELE 10,00 PENTRU...

Închide