inTurda.ro

Imagini 4k cu Salina Turda

Imagini 4k cu Salina Turda

Imagini 4k cu Salina Turda
noiembrie 13
13:19 2018

Salina Turda, care la inceputurile ei a fost una dintre cele mai importante saline din Transilvania, incepe să decadă dupa 1840, datorită concurenţei tot mai puternice  a salinei de la Ocna Mureş, ajungând să îndeplinească rolul unei rezerve a acesteia.

După primul război mondial, exploatarea sării devine monopol de stat, dar declinul continuu al activitatii salinei de la Turda, datorat in principal productivitaţii scazute, a dus la inchiderea exploatatii in anul 1932.  După inchidere, salina intră într-o perioadă de uitare, până in timpul celui de-al doilea razboi mondial când este folosită de populaţia oraşului ca adăpost antiaerian. După anul 1950 pâna in anul 1992, când a fost redeschisă pentru public ca obiectiv turistic, primii 500m ai galeriei de transport Franz Josef au fost utilizaţi ca depozit de brânzeturi. 

În anul 2008 salina intră într-un amplu proces de modernizare şi amenajare în cadrul programului PHARE 2005 CES infrastructură mare regională/locală, în valoare de 6 mil. euro, fiind redată circuitului turistic incepând cu luna ianuarie 2010. Starea excelentă de consevare a lucrărilor miniere şi a utilajelor utilizate la transportul sării, alături de grija cu care s-au efectuat lucrările de pregătire a salinei pentru a deveni un obiectiv turistic european sau chiar mondial, fac din Salina Turda un loc în care trecutul şi prezentul se intrepatrund armonios.

Salina Turda a înregistrat un nou recor în ceea ce privește numărul de vizitatori! Peste  600.000  de turiști au trecut pragul Salinei în perioada ianuarie 2018 – octombrie 2018. 

Atingerea pragului de 600.000 de turisți în luna octombrie a anului 2018 reprezintă încununarea rezultatelor strategiilor de promovare inițiate de conducerea Salinei.

“Cel mai frumos loc subteran din lume“ atrage anual un număr impresionant de turisți- număr în continuă creștere!

Videoclip realizat de Anthony Brzeski – LET.S FLY Production.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Cursuri de tehnică și interpretare vocală MASTER CLASSES, la Turda!

În perioada 29 noiembrie - 4 decembrie 2018, Casa de Cultură Turda în colaborare cu Asociatia Culturală "Opera Vox" va...

Închide