inTurda.ro

CIA Aboliv a prezentat la Bruxelles produsele SALINATE, specialitati maturate in vechile galerii ale Salinei Turda

CIA Aboliv a prezentat la Bruxelles produsele SALINATE, specialitati maturate in vechile galerii ale Salinei Turda

CIA Aboliv a prezentat la Bruxelles produsele SALINATE, specialitati maturate in vechile galerii ale Salinei Turda
noiembrie 22
08:59 2018

Luni, 19 noiembrie 2018, Cia Aboliv a participat la un eveniment de promovare a produselor agroalimentare românești care a avut loc la sediul Reprezentanței României din Bruxelles.

Evenimentul a fost organizat de catre Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Reprezentanța Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană.

Cel mai mare producator de preparate din carne din judetul Cluj, CIA Aboliv, a lansat in luna februarie 2017 gama SALINATE, o gama unica de specialitati de porc crud-uscate maturate in mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda din judetul Cluj.

”Gama Salinate s-a nascut din dorinta de a satisface intr-o masura cat mai mare nivelul de asteptare al consumatorilor de produse unicat cu specific traditional. Salinatele sun pentru cei care doresc sa redescopere bogatia unei alimentatii naturale, sanatoase, fara E-uri si conservati artificiali, care sa imbine echilibrat traditionalul cu modernul. Sunt produse care poarta in ele amprenta si istoria arealului etno-geografic din zona Turzii, iar asocierea cu Salina Turda, un simblo al Transilvaniei si al Romaniei, ne onoreaza”, a declarat Olivian Bogdan, directorul general al CIA Aboliv.

Intreaga gama de produse Salinate este realizata din carne de porc de  cea mai buna calitate, provenind din gospodariile oamenilor din zona – preponderent rasele de porc Bazna si Marele Alb. Gama contine patru sortimente: pulpa, cotlet, piept si ceafa, care sunt maturate initial in saramura naturala si atent condimentate cu un amestec de condimente naturale. Carnea se odihneste apoi pentru 25 de zile in micro-climatul natural al Salinei Turda, in conditii ideale de umiditate si temperatura, unde capata un gust desavarsit.

Autenticitatea si valoarea Salinatelor sunt confirmate de obtinerea atestatului de ”produs traditional romanesc”, eliberat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, pentru toata gama. Salinatele reprezinta primul produs din carne din judetul Cluj cu aceasta atestare.

Cu cea mai mare si mai moderna fabrica de preparate din carne dinjudetul Cluj, CIA Aboliv si-a inceput povestea in 1992, in localitatea Mihai Viteazu, cu 20 de angajati si o producteea de aprosimativ 500 kg/zi. Compania s-a dezvoltat constant, in urma cererii in crestere datorata calitatii ridicate a produselor. De la un an la altul, fabrica a fost extinsa, iar liniile de productie – modernizate, incusiv prin accesarea fondurilor SAPARD. Unitatea este certificata conform sitemelor HACCP, ISO 22000-2005 si IFS FOOD si detine autorizatie sanitar-veterinara pentru schimburi intracomunitate. CIA Aboliv a dezvoltat si depozite cu capacitati mari- logistic, de congelare si pentru condimente, construite pentru a facilita productia si distributia si pentru a asigura prospetimea si calitatea conform standardelor europene.

In prezent CIA Aboliv, unul dintre cei mai prolifici si importanti furnizori de produse private labels din Romania, are o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, 350 de angajati si o capacitate de productie de 80 de tone/zi. In fabrica modernizata de la Mihai Viteazul se produc peste 200 de sortimente din toata gama de preparate din carne, iar calitatea acestora permite prezenta atat in marile rele de supermarketuri, cat si pe piata traditionala. Produsele sunt comercializate sub doua marci inregistrate: Brio si Apetit. 

 

Share

Related Articles

%d blogeri au apreciat:
Citește articolul precedent:
Complex Balnear Potaissa angajează KINETOTERAPEUT

ANUNȚ DE ANGAJARE Societatea SALINA TURDA SA situată în Turda, str. Aleea Durgăului nr.7, jud. Cluj, scoate la concurs următorul...

Închide