inTurda.ro

Deputat Cristina Burciu: Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV vor primi din nou miere de albine

Deputat Cristina Burciu: Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV vor primi din nou miere de albine

Deputat Cristina Burciu: Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV vor primi din nou miere de albine
noiembrie 30
16:10 2018

Parlamentul României

Camera Deputaţilor

Grupul Parlamentar al Partidului Social Democrat

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV vor primi din nou miere de albine

 

Preşcolarii şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat, privat şi confesional vor primi miere de albine ca supliment nutritiv, Camera Deputaţilor votând în acest sens proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.509/2006 privind acordarea de miere de albine ca supliment nutritiv pentru preşcolari şi elevii din clasele I-IV din învăţământul de stat şi confesional. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Legii nr.509/2006, în sensul modificării sursei de finanţare, precum şi al stabilirii unor reguli bine definite privind acordarea acestui aliment.

Această lege, printre iniţiatorii căreia mă aflu, va relua acordarea gratuită de miere pentru copiii din grădiniţe şi clasele I-IV, suspendată în urmă cu trei ani din lipsă de fonduri. De această dată, deputaţii şi senatorii Grupului parlamentar PSD au iniţiat un nou act normativ, considerând că este nevoie de reluarea acestui program benefic, asigurarea unui aport nutriţional şi caloric fiind extrem de necesar pentru dezvoltarea armonioasă şi un mod de viaţă sănătos pentru copiii noştri.

Noua lege rezolvă neclarităţile existente în vechiul act normativ sub aspectul finanţării acestui program de acordare a mierii preşcolarilor şi elevilor. De asemenea, în acest proiect legislativ au fost incluşi şi copiii care frecventează unităţile şcolare private, fapt ce nu se regăsea în forma iniţială a Legii 509/2006. 

Potrivit legii adoptate de deputaţi, mierea va fi ambalată în borcane de 250 ml, cu capac de culoare verde, marcat cu o hologramă care atestă calitatea. Produsul va fi achiziţionat doar din stupinele autorizate din punctul de vedere al legislaţiei în vigoare, calitatea mierii naturale distribuite prin acest program urmând să fie controlată periodic de către Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. La nivelul fiecărui judeţ, procedurile de achiziţie vor fi efectuate de consiliile judeţene, iar cumpărarea, transportul şi distribuţia mierii la şcoli vor reveni în sarcina consiliilor locale, sumele necesare fiind asigurate prin transfer de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

        Consider că reluarea acordării mierii în şcoli este favorabilă micuţilor beneficiari, deoarece ei au nevoie de cele mai bune condiţiile oferite de stat pentru a creşte sănătoşi şi a fi bine pregătiţi să deprindă tainele învăţării.  

 

Deputat PSD Cluj,

CRISTINA BURCIU

Related Articles

Citește articolul precedent:
Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda, manifestări dedicate Centenarului

              În perioada 25-29 noiembrie 2018 la Liceul Teoretic ”Liviu Rebreanu” Turda au avut...

Închide