inTurda.ro

Foto/VIDEO: Ceremonial Militar-Religios organizat cu ocazia Zilei Revolutiei Române, la Turda

Foto/VIDEO: Ceremonial Militar-Religios organizat cu ocazia Zilei Revolutiei Române, la Turda

Foto/VIDEO: Ceremonial Militar-Religios organizat cu ocazia Zilei Revolutiei Române, la Turda
decembrie 22
16:24 2018

Sâmătă, 22 decembrie 2018, cu ocazia Zilei Revoluției Române în municipiul Turda a fost organizat un ceremonial Militar – Religios. Evenimentul s-a desfășurat la Monumentul Eroilor din faţa Primăriei Municipiului Turda.

​​Din programul ceremonialului au făcut parte:

–    sosirea delegaţiei oficiale

–     intonarea Imnului Naţional al României

–     serviciu religios ( Parastas)

–     alocuţiuni

–     depunere oficială de coroane

–     defilarea  Gărzii de onoare

–     depunere de coroane a celorlalte delegaţii

“Astăzi este o zi cu o mare încărcătură pentru poporul român, mai ales pentru cei care știm și am trăit pe viu Revoluția de la 1989. Este ziua în care ne amintim de eroii noştri, de toți românii care au plătit cu prețul vieții pentru libertate! Este foarte important ca toți tinerii și toate generațiile care urmează să știe care a fost prețul pentru care noi astăzi trăim departe de ororile regimului comunist!

Se împlinesc 29 de ani de când în sufletul românilor s-au născut acele puternice speranțe care le-au dat curajul de a se lupta până la capăt și de a pune punct dictaturii. Noi care am trait acele vremuri, care am simțit pe viu ce înseamnă lipsa de libertate, interdicția de a depăși granițele, raționalizarea alimentelor, frica permanentă pe care o simțeam și care ne împiedica să ne exprimăm liber, noi trebuie să fim mesagerii și să le spunem tinerilor cum arăta România în era comunistă. Generația tânără trebuie să dezvolte cruda democrație câștigată în 1989, prin respectul față de opinia celuilalt, prin respectul față de instituțiile statului, prin dezbatere și prin apărarea principiilor fundamentale. Modul în care ne trăim astzăzi viața reprezintă recompensa pe care cei ce s-au jertfit o primesc. Așadar, să nu uităm să trăim demn, cinstit, să ducem această moștenire mai departe!

Nu vom uita niciodată de acești eroi care ne-au oferit ceea ce astăzi avem noi cel mai de preț: LIBERTATE! Nu-i vom uita niciodată pe cei 13 eroi turdeni care și-au pierdut viața printre focurile de armă de la Revoluție. Le mulțumim cu respect și ne rugăm astăzi pentru odihna lor veșnică. Dumnezeu să-i odihnească!“, este mesajul transmis de Primarul Municipiului Turda, Matei Cristian.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
VIDEO: Surpriză pentru un angajat al Salinei Turda

Sâmbătă, 22 decembrie 2018, conducerea Salinei Turda a pregătit o surpriză pentru Annamaria Pârjol, ghid turistic, care își serbează astăzi...

Închide