inTurda.ro

Salina Turda a atras peste 690.000 de turiști în anul 2018

Salina Turda a atras peste 690.000 de turiști în anul 2018

Salina Turda a atras peste 690.000 de turiști în anul 2018
ianuarie 07
10:15 2019

Salina Turda a atras peste 690.000 de turiști în municipiul Turda, pe parcursul anului 2018! Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că peste o treime din turişti a provenit din străinătate, ceea ce confirmă că promovarea externă a salinei a dat roade.

”Am înregistrat anul trecut un record de turişti care au vizitat Salina Turda, de aproape 690.000, în creştere cu 12% faţă de 2017, din care 35% au provenit din străinătate, din ţări precum Ungaria, Polonia, Israel, Germania. Acest lucru ne confirmă că promovarea Salinei Turda în extern a dat roade şi că suntem extrem de bine cotaţi în turismul internaţional. Ca planuri pentru acest an, ne propunem să înaintăm cu finanţarea pentru dezvoltarea turistică prin includerea în circuit a minei Iosif, cunoscută sub numele de Sala Ecourilor. Proiectul necesită o finanţare de 20 de milioane de euro, studiul de fezabilitate este finalizat şi trebuie să identificăm axele de finanţare împreună cu Primăria Turda. Deschiderea minei Iosif înseamnă dublarea circuitului vizitabil din Salina Turda”, a transmis Simona Baciu.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în anul 1992. În perioada 2008-2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa fostului premier Emil Boc şi a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia şi Ghizela – turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Starea drumurilor judetene la aceasta ora

La nivelul județului Cluj nu există drumuri județene închise sau blocate traficului rutier Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic...

Închide