inTurda.ro

PMP Turda: Propunem înăsprirea sancțiunilor care vizează protejarea bunurilor publice și a curățeniei în municipiu!

PMP Turda: Propunem înăsprirea sancțiunilor care vizează protejarea bunurilor publice și a curățeniei în municipiu!

PMP Turda: Propunem înăsprirea sancțiunilor care vizează protejarea bunurilor publice și a curățeniei în municipiu!
februarie 06
20:18 2019

Comunicat.

Propunem înăsprirea sancțiunilor care vizează protejarea bunurilor publice și a curățeniei în municipiu!

Consilierii PMP Turda vor solicita administrației locale modificarea cuantumului sancțiunilor contravenționale care se aplică persoanelor care distrug bunurile publice ale municipalității, care nu păstrează curățenia municipiului sau care fac murdărie sub diverse forme (aruncă gunoiul pe domeniul public, aruncă gunoaie nemenajere pentru care ar trebui să contracteze societatea de salubritate separat etc).

În ultimul timp, în mass media locală s-au dat publicității numeroase situații în care unele persoane fizice nu au respectat normele de conviețuire publică, distrugând bunurile publice (unele recent renovate sau recent amplasate, pentru înfrumusețarea localității sau pentru utilizarea lor de către cetățeni) sau contribuind la degradarea aspectului localității, prin aruncarea gunoaielor în locuri nepermise. Asta indică faptul că avem o problemă, iar măsurile de sancționare luate (inclusiv contravențională) nu au avut efectul de a disciplina conduita unora dintre cetățenii localității.

Probabil, asta se datorează și faptului că amenzile sunt de 200-400 lei, având un cuantum nesemnificativ față de gravitatea faptelor comise.

De aceea, grupul consilierilor PMP Turda solicită, de urgență, înăsprirea cuantumului amenzilor care se aplică de către reprezentanții Poliției Locale în cazurile de acest gen care sunt identificate, pentru a transmite un mesaj de fermitate în ceea ce privește sancționarea celor care nu se conformează regulilor bunului simț și care nu participă la păstrarea unei localități așa cum ne-o dorim marea majoritate dintre noi.

Am discutat cu foarte mulți cetățeni din oraș și toți ne-au spus că, pe de o parte, trebuie înăsprite sancțiunile, iar pe de altă parte Poliția Locală să devină mai activă și mai vizibilă în identificarea celor care comit astfel de fapte antisociale. Se poate lua în discuție și acordarea unor premii financiare cetățenilor care sesizează anumite fapte, iar în baza informațiilor lor se ajunge la identificarea celor care nu au respectat normele de conviețuire.

”Nu putem asista pasivi la actele de vandalism pe care le constatăm de prea multe ori în jurul nostru sau aflăm despre ele din mass media și considerăm că poziția administrației locale trebuie să fie una mult mai fermă, atât prin majorarea cuantumului amenzilor de acest tip, de până la 10 ori, cât și prin solicitarea adresată Poliției Locale de a fi mai activă în prevenirea și sancționarea unor fapte de acest gen. Considerăm că majorarea acestor amenzi nu reprezintă nicio teamă pentru cetățenii de bun simț, care reprezintă marea majoritate, dar trebuie să fie o ”sperietoare” pentru cei care nu se conformează!”, a spus Adrian Nap, consilier local și președintele PMP Turda.

Consilierii PMP solicită ca pe lângă înăsprirea acestor amenzi să se realizeze o promovare mai eficientă a cuantumului amenzilor noi, prin toate mijloacele de comunicare publică, pentru a atrage atenția populației că nu se mai poate trata cu îngăduință acest gen de fapte.

De asemenea, să se promoveze și procedura legală care se folosește în cazul în care amenda nu poate fi plătită, respectiv transformarea amenzii în zile de muncă în folosul comunității, iar în caz de neconformare, transformarea în zile de închisoare, conform prevederilor legii!

 

Grup consilieri locali PMP Turda: Adrian Nap, Emil Moldovan, Radu Zoltan

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Precizare CNAIR despre radarele FIXE

Precizare – CNAIR și Poliția Română nu au încheiat niciun protocol pentru radare În urma informațiilor apărute în presă precizăm...

Închide