inTurda.ro

Avram Gal, organizatorul SUMMITULUI valorilor crestine din Romania: “Am speranta ca Romania poate sa fie o tara a valorilor”

Avram Gal, organizatorul SUMMITULUI valorilor crestine din Romania: “Am speranta ca Romania poate sa fie o tara a valorilor”

Avram Gal, organizatorul SUMMITULUI valorilor crestine din Romania: “Am speranta ca Romania poate sa fie o tara a valorilor”
februarie 19
21:26 2019

Fiecare zi ce trece aduce Summitul valorilor creștine mai aproape, iar cu cât este mai aproape cu atât speranța mea că România poate să fie o țară a valorilor, crește. Ședințele s-au înmulțit, lucrurile ce trebuie puse la punct de asemenea, dar seara, când ziua se sfârșește, mă așez și proiectez în mintea mea întregul eveniment. Cred că asta îmi dă putere a doua zi să o iau de la capăt.

Cei care ne vom întâlni la Cluj, nu suntem mulți, dar am preferat tot timpul calitatea în detrimentul cantității. Isus Hristos avea doar 12 ucenici și au reușit să evanghelizeze o lume întreagă. Asta îmi spune că nu numărul e relevant, ci dacă este binecuvântarea lui Dumnezeu peste cei puțini. Și din tot ce s-a întâmplat până acum am simțit și am văzut că Dumnezeu ne-a binecuvântat.

Am recitit povestea „Pescărușul Jonathan Livingston”, scrisă de Richard Bach, un scriitor american de renume. Aceasta carte a atins vânzări de peste 60 de milioane de exemplare (primul milion în nici doi ani de la publicare). Cartea vorbește despre depășirea limitelor, despre cât e de important să crezi în visul tău, să muncești pentru realizarea lui, iar la final, după ce l-ai atins să planezi bucuros deasupra tuturor problemelor și piedicilor pe care le-ai întâlnit. V-o recomand cu mare drag.

Mă inspiră mult această povestire și în mintea mea am făcut analogia între povestea lui Jonathan și povestea noastră. Ca oameni creștini de multe ori trăim cu impresia că nu trebuie să ne implicăm prea mult în societate, că e bine în ocolul nostru, că zborul spre mai sus nu este pentru noi. Nimic mai fals. Cât timp Biblia spune că noi vom fi cap, așa este! Cred cu tărie că acest Summit ne va ajuta să ne depășim limitele, să ieșim din zona de confort și să înțelegem că oamenii creștini au o responsabilitate mult mai mare în societate decât ceilalți.

Vă las cu un citat din cartea pe care am recitit-o și sper să vă inspire și pe voi: „Hrana, ciorovăiala și puterea în stol – nu e totul nici pe departe. Scopul vieții este căutarea perfecțiunii, iar sarcina fiecăruia dintre noi este de a maximiza manifestarea acesteia în propria persoană.” Și gândindu-mă la faptul că Isus Hristos ne-a făcut liberi, nu pot să nu amintesc și: „Unica lege obiectivă existentă este cea care oferă libertate.”

Organizator,

Avram Gal.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Declaratia Dr. Alajmi Mahmoud despre posibila candidatură la functia de primar

În urma articolului publicat de ArieșNews, conform căruia Dr. Alajmi Mahmoud ar fi propunerea de candidat la funcția de primar...

Închide