inTurda.ro

Povestea transformării unei banale saline într-o „bază intergalactică”

Povestea transformării unei banale saline într-o „bază intergalactică”

Povestea transformării unei banale saline într-o „bază intergalactică”
martie 06
17:21 2019

Povestea transformării unei banale saline într-o „bază intergalactică” a început cu un vis ce s-a transformat în realitate, din anul 2005, cu doar câteva ingrediente: inspiraţie, imaginaţie, voinţă şi fonduri PHARE.

Astăzi, Salina Turda primeşte 700.000 de turişti anual, iar popularitatea acestei minuni a depăşit de mult timp graniţele României. Zona s-a dezvoltat şi continuă să se ridice noi spaţii de cazare şi de agrement, în jurul salinei, care atrag ca un magnet vizitatori din întreaga ţară şi din străinătate. Toţi vor să vadă minunea demnă de a concura cu orice bază stelară din filmele SF. Iar toate acestea sunt posibile pentru că oamenii locului au considerat că se poate face aşa ceva şi în România, informează Jurnalul.ro.

Vezi Aici articolul publicat pe Jurnalul National.

Ideea care unora li se putea părea absurdă în România, aceea de a transforma o salină într-o Cătălina Podar „bază stelară”, a fost implementată întocmai, aşa cum a fost concepută, dovedindu-şi eficienţa. „Aceasta a fost ideea, încă de la început, de la conceperea proiectului. S-au accesat fonduri PHARE, în 2005, şi proiectul s-a realizat. Din încasările salinei, noi, ca societate comercială, am renovat şi Hotelul Potaissa, care se află la circa cinci kilometri distanţă, în Turda. Hotelul include un complex balnear la fel de spectaculos, piscine cu apă dulce şi cu apă sărată adusă direct din mină. Apa este transportată cu cisterne, direct în bazinul de la SPA”, a explicat, pentru Jurnalul, Cătălina Podar, consilier Marketing la Salina Turda.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
La Turda continuă curățenia de primăvară și acțiunile de toaletare a copacilor și spațiilor verzi

🌳Curățenia de primăvară și acțiunile de toaletare a copacilor și spațiilor verzi continuă‼️ ✅ Primăria Turda a demarat campania “Curățenia de...

Închide