inTurda.ro

Implicare a executivului de la Câmpia Turzii pentru dotarea Spitalului „Dr. Cornel Igna”

Implicare a executivului de la Câmpia Turzii pentru dotarea Spitalului „Dr. Cornel Igna”

Implicare a executivului de la Câmpia Turzii pentru dotarea Spitalului „Dr. Cornel Igna”
martie 13
13:11 2019

Implicare a executivului de la Câmpia Turzii pentru dotarea Spitalului „Dr. Cornel Igna”

Sănătatea este principala resursă a vieții, o condiție fără de care viața și bunăstarea societății nu ar fi posibilă.

Pornind de la acest raționament, administrația publică locală a Municipiului Câmpia Turzii se implică activ în utilarea și dotarea Spitalului Municipal „Dr. Cornel Igna” cu cele mai noi și moderne aparate de investigații medicale.

De la începutul lunii februarie 2019, în cadrul Spitalului funcționează trei aparate moderne care vin în ajutorul cadrelor medicale si a pacienților pentru îmbunătățirea și eficientizarea serviciilor medicale.

Ecograful Doppler Color Acuson Juniper, în valoare de 152.915 lei.

Este un ecograf de ultima generație de care beneficiază Secția de Medicină Internă a Spitalului Municipal ,,Dr. Cornel Igna“ Câmpia Turzii. Acesta permite o examinare de calitate superioară la nivelul abdomenului, părților moi și a sistemului vascular. Cu ajutoriul lui se dau diagnosticuri rapide și în faze incipiente ale bolii, se fluidizează și ușurează activitatea din cadrul secției, oferind totodată un confort sporit pentru cadrele medicale și pacienți în timpul utilizării, fiind ușor de transportat pentru efectuarea ecografiilor de urgență pacienților aflați în imposibilitatea de a fi transportați.

Digitizor AGFA și stație de procesare, în valoare 84.148, 47 lei.
Cu ajutorul acestui echipament s-a digitalizat serviciul de radiologie convențională pentru creșterea calității imaginilor obținute în urma examinarii paciențiilor, astfel diagnosticurile date sunt exacte și clare. Totodată sistemul permite ca imaginile sa fie procesate, vizualizate, salvate și transmise prin sistem informatic, un lucru important pentru pacienții care necesită consultații sau transferuri la alte unități medicale.

Echipament medical de screening auditiv necesar testării auzului la nou-născuți, în valoare de 9.758 lei.

În cadrul secției de Obstetică-Ginecologie s-a achizitionat un echipament medical de screening auditiv, cu ajutorul căruia se depistează din timp cazurile de hipoacuzie infantilă. Acest lucru aduce un confort psihoemoțional proaspetelor mămici și este un prim pas pentru întâmpinarea problemelor medicale în cazul noilor născuti.

„Am declarat și susțin în continuare că Spitalul Municipal „Dr. Cornel Igna” reprezintă principala sursă de servicii medicale pentru aproximativ 60.000 de cetățeni, aparținând municipiului și comunelor arondate. Dintre aceștia, marea majoritate nu dispun de resurse financiare care să le permită să se adreseze fie rețelelor private, fie spitalelor universitare din capitala județului. Tocmai din aceste motive, consider absolut necesar proiectul de înnoire, modernizare și îmbogățire a aparaturii medicale de care dispune unitatea spitalicească din orașul nostru. Sunt conștient și în temă cu necesitățile cetățenilor, iar echipa managerială a spitalului îmi furnizează, periodic, informații privind aparatura, instrumentarul și materialele de care este nevoie pentru sporirea calității actului medical practicat în orașul nostru. Din aceste raționamente, vom continua investițiile la Spital, atât în ceea ce privește creșterea calitativă a condițiilor hoteliere, cât și în perfecționarea și multifațetarea investigațiilor medicale posibile.”, declară Dorin Nicolae LOJIGAN – primarul municipiului Câmpia Turzii.

Direcția Relații cu Comunitatea

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Menajeria de sticlă – spectacol de teatru de înaltă ținută la Câmpia Turzii

Iubitorii artei dramatice din Câmpia Turzii vor avea parte, luni 25 martie 2019, de un adevărat răsfăț al simțurilor. Astfel,...

Închide