inTurda.ro

VIDEO: 50 de vietnamezi au fost angajati la fabrica La Lorraine din Câmpia Turzii

VIDEO: 50 de vietnamezi au fost angajati la fabrica La Lorraine din Câmpia Turzii

VIDEO: 50 de vietnamezi au fost angajati la fabrica La Lorraine din Câmpia Turzii
martie 14
13:06 2019

Fabrica de produse de panificație și patiserie La Lorraine România și-a mărit echipa, la Câmpia Turzii, cu 50 de vietnamezi. Măsura vine în contextul unei crize acute de personal, cu care se confruntă angajatorii români, dar și a creșterii capacității de producție ale fabricii, din acest an. 

Vezi mai jos reportajul TVR Cluj, realizat de Anca Babaioana, jurnalist TVR:

Potrivit reprezentanţilor fabricii, importul de personal a devenit o necesitate, deoarece criza de pe piaţa forţei de muncă afectează afacerile din toate domeniile, în special zona de producţie.

În ultimii ani, în zona Clujului au apărut multe fabrici, însă numărul de persoane dispuse să se angajeze a rămas acelaşi, reprezentanţii firmei susţinând că au luat decizia importului de personal din Vietnam după mai multe încercări de a angaja muncitori din ţară.

„Realitatea pieţei forţei de muncă din România ne arată un trend de exod al românilor spre ţările din centrul şi sudul Europei pentru perioadele de primăvară şi vară. În această perioadă, fluctuaţia aduce o lipsa de oameni greu de înlocuit printr-o recrutare locală, pe care am extins-o cu mult dincolo de zonele apropiate de Câmpia Turzii. Am încercat inclusiv relocarea de personal din alte zone ale ţării considerate în trecut defavorizate”, a declarat, printr-un comunicat de presă, directorul general al fabricii, Răzvan Boşomoiu.

Fabrica de produse de panificaţie din Câmpia Turzii este cea mai mare şi mai modernă unitate de profil din România, susţin reprezentanţii acesteia, fiind totodată şi principalul furnizor de panificaţie congelată pe plan intern şi pe plan extern. De asemenea, compania se află printre principalii angajatori din zona Câmpia Turzii, având un număr de 250 de angajaţi

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
A apărut IMNUL campaniei #şîeu! Ascultă aici

Trupa 9 si Vikloth canta #şîeu, imnul compus special pentru campania prin care se cer masuri urgente pentru dezvoltarea Romaniei....

Închide