inTurda.ro

Salina Turda – Program de vizitare în perioada Sărbătorilor Pascale

Salina Turda – Program de vizitare în perioada Sărbătorilor Pascale

Salina Turda – Program de vizitare în perioada Sărbătorilor Pascale
aprilie 27
18:26 2019

ADMINISTRATORII CELUI MAI VIZITAT OBIECTIV TURISTIC DIN ROMÂNIA, SALINA TURDA, AU ANUNȚAT PROGRAMUL DE VIZITARE PENTRU PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE.

Salina Turda este deschisă spre vizitare, după următorul program: 26 aprilie – 01 Mai 2019, ZILNIC DE LA ORA 9:00 LA 17:00, CU ULTIMA INTRARE LA ORA 16:00. 

Salina Turda a atras peste 690.000 de turiști în municipiul Turda, pe parcursul anului 2018, iar peste o treime dintre turişti au fost din străinătate, ceea ce confirmă că promovarea externă a salinei a dat roade.

Exploatarea sării la Salina Turda datează din epoca romană. Salina a fost închisă în 1932 şi a fost redeschisă pentru public şi pentru pacienţii cu boli respiratorii în anul 1992. În perioada 2008-2010, salina a fost modernizată în urma unei investiţii de aproape şase milioane de euro din fonduri europene şi a fost inaugurată în ianuarie 2010 în prezenţa fostului premier Emil Boc şi a fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Pe lângă vizitarea celor trei mine ale Salinei Turda – Rudolf, Terezia şi Ghizela – turiştii pot juca mini-golf, bowling, tenis de masă, pot urca în roata panoramică sau se pot da cu bărcile pe lacul din interior.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Matei Cristian: Dragi prieteni, cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale vă doresc să vă bucurați de minunea Învierii Domnului

Dragi prieteni, cu prilejul Sfintelor Sărbători Pascale vă doresc să vă bucurați de minunea Învierii Domnului, alături de cei dragi...

Închide