inTurda.ro

Crama La Salina vrea să vândă 25% din producție pe piețele externe

Crama La Salina vrea să vândă 25% din producție pe piețele externe

Crama La Salina vrea să vândă 25% din producție pe piețele externe
mai 15
06:16 2019

Crama La Salina, singurul producător de vin din judeţul Cluj, vrea să vândă 25% din producţie pe pieţele externe după ce în 2018 a reuşit să facă primele livrări de vinuri Issa la export, în Anglia şi Polonia, scrie Ziarul Financiar.

Compania vizează extinderea pe pieţele din SUA, Canada, dar şi în Asia. Crama La Salina este un proiect care se extinde pe 70 de hectare de vie, din care peste 41 de hectare sunt efectiv plantate, în Dealurile Durgăului, situate vizavi de Salina Turda, cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cu aproximativ 700.000 de vizitatori în 2018. Crama La Salina produce în jur de 250.000 de sticle de vin pe an.

”Ne-ar ajuta dacă s-ar face eforturi de creştere a brandului de ţară, am reuşit să facem primele exporturi, dar vrem să ajungem la 25% din producţie pe pieţele străine. Avem nevoie de surse noi de finanţare pentru a susţine creşterea şi de a implementa noi proiecte europene pentru mărirea capacităţii şi reteh­nolo­gizare”, a declarat Claudiu Sugar, unul dintre fonda­torii proiectului Cra­ma La Salina, citat de ZF.

Crama La Salina a rea­lizat anul trecut o cifră de afaceri de peste 9 mil. lei, mai mult cu 80% fa­ţă de anul anterior, dato­rită can­ti­tăţii mai mari de vin vândute, dar şi creşterii notorietăţii brandului. 

Există două branduri de vin, Issa pentru HoReCa şi Satyr pentru segmentul de retail. Crama La Salina produce sub cele două branduri sauvignon blanc, chardonnay, pinot noir şi roze din pinot noir. Anul trecut compania a intrat pe piaţă cu mai multe vinuri noi, un muscat vinificat sec în stilul austriac, Satyr roşu şi un vin demidulce din Muscat Ottonel.

Cu brandul Satyr, compania este prezentă în Kaufland, Mega Image, Auchan şi Carrefour.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Noaptea Muzeelor la Muzeul de Istorie Turda – ACCES GRATUIT

COMUNICAT  Noaptea Muzeelor – a XV-a ediție 18 mai 2019   Cea de-a XV-a ediție a Nopții Muzeelor va avea...

Închide