inTurda.ro

Patronii Dedeman cumpără una dintre cele mai vechi fabrici din România

Patronii Dedeman cumpără una dintre cele mai vechi fabrici din România

Patronii Dedeman cumpără una dintre cele mai vechi fabrici din România
iunie 13
13:20 2019

Patronii Dedeman, Dragoş şi Adrian Pavăl, cumpără una dintre cele mai vechi fabrici din România, aflată în lichidare. Grupul Dedeman face ultimii paşi către preluarea uneia dintre cele mai vechi fabrici din România, acolo unde ar urma să fie dezvoltat un hub de business.

O ISTORIE DE 141 DE ANI – Fabrica de hârtie „Letea“ din Bacău a fost una dintre cele mai vechi întreprinderi din România, decizia înfiinţării sale fiind luată acum 140 de ani, pe 11 decembrie 1878, de guvernul condus de Ion C. Brătianu.

Creditorii LETEA SA au acceptat oferta Dedeman. Până pe 30 iunie, procedura de vânzare a combinatului se află în faza de supraofertare, a informat Frames.  Vânzarea activelor imobiliare ale Letea SA,  ( ̴ 342.449 mp teren, clădiri şi construcţii speciale), odinioară cea mai mare fabrică de hârtie din Estul Europei, se realizează prin negociere directă, preţul oferit fiind de 3.160.000 euro.  

 ,,Strategia noastră a fost de a transforma LETEA SA Bacău într-un hub de business şi sperăm ca viitorul proprietar să urmeze această soluţie. Este vorba de hale de producţie, spaţii utilitare, terenuri şi clădiri care sunt poziţionate într-o zona foarte accesibilă a municipiului Bacău cu destinaţie industrială.  Beneficiază de toate racordurile necesare la utilităţi şi au acces inclusiv la o linie ferată dedicată. Bacăul, cu aeroportul său internaţional, şi poziţionarea geografică optimă, asigură argumente optime pentru a atrage investitorii’’, a declarat Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Citeste mai mult AICI: adev.ro/psxl5o

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Acțiunea de dezinsecție continuă în Municipiul Turda

Acțiunea de dezinsecție continuă în Municipiul Turda.   S-a intervenit în toate parcurile și spațiile de joacă cu insecticid omologat...

Închide