inTurda.ro

Vezi când se deschide Ștrandul Durgău

Vezi când se deschide Ștrandul Durgău

Vezi când se deschide Ștrandul Durgău
iunie 20
10:53 2019

Deschiderea oficială a sezonului estival în Ștrandul Durgău va avea loc vineri, 21 iunie, începând cu ora 09.00. Lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiştilor un minunat loc de recreere şi destindere într-un cadru natural. Pentru confortul turiştilor au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, duşuri, un bar cu terasă și un loc de joacă pentru copii.

Orarul de funcționare al ștrandului va fi zilnic la 09.00- 21.00.  Sunt așteptați toți cei care vor să se bucure de soare și de cele două lacuri.

Inceputurile tratamentului balnear la Turda sunt situate în timp în anul 1840 când, doctorul Iosif Hanko pune bazele staţiunii Băile Sărate Turda, prin amenajarea lacului Roman. Lacurile de la Durgău au fost utilizate pentru balneaţie şi terapie în mod empiric şi cu amenajări minime încă din secolul al XIX- lea. Apele mineralizate clorosodice au fost utilizate pentru tratarea afecţiunilor reumatismale, de circulaţie periferică şi a afecţiunilor ginecologice.

Continutul ridicat de clorură de sodiu (sare gemă) din apa lacurilor (10% la suprafață; 28% la 30 m adâncime) face ca fenomenul de heliotermie să fie foarte intens. Amenajarea lacurilor Ocnei și Rotund de la Durgău, este un prim pas spre valorificarea complexă a potenţialului terapeutic al zonei.

Cu o îndelungata tradiţie, în perioada estivală, lacurile mineralizate formate pe vechi exploatări de sare, oferă turiştilor un minunat loc de recreere şi destindere într-un cadru natural. Pentru confortul turiştilor au fost amenajate locuri cu nisip pentru plajă, pontoane din lemn, duşuri şi un bar cu terasă.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Staţiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Turda ,,Ziua Grâului, a Păinii şi Fertilizării culturilor’

La Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Turda a avut loc un eveniment tradiţional: ,,Ziua grâului, a pâinii și fertilizării...

Închide