inTurda.ro

Este oficial! 1300 de lei plus 6 puncte de penalizare dacă folosești telefonul mobil în timpul mersului

Este oficial! 1300 de lei plus 6 puncte de penalizare dacă folosești telefonul mobil în timpul mersului

Este oficial! 1300 de lei plus 6 puncte de penalizare dacă folosești telefonul mobil în timpul mersului
august 13
10:02 2019

ESTE OFICIAL!

Guvernul a adoptat proiectul pentru interzicerea folosirii telefoanelor mobile în timpul mersului de către conducătorii auto. Amendă pot încasa și cei care folosesc mobilele deși conduc vehicule pentru care nu este necesar un permis.

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni un proiect de ordonanţă de modificare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice prin care se introduc noi sancţiuni în cazul folosirii inadecvate de către conducătorii de vehicule a telefoanelor mobile sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video, atunci când se află în timpul mersului.

Prin actul normativ se propune: “interzicerea, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, ţinerii în mână sau folosirii cu mâinile în orice mod nu numai a telefonului mobil, ci şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Practic, de la o amendă de 290 de lei, sancțiunea crește la 1300 de lei plus 6 puncte de penalizare și se poate ajunge la reținerea permisului de conducere, dacă șoferul vorbește la telefon și în același timp mai face o manevră neregulamentară, spune comisarul șef Cristian Andrieș, de la Direcția Rutieră.

De asemenea, se reglementează sancţiunea “cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancţiuni (aceeaşi ca la conducătorii de autovehicule) şi pentru conducătorii de vehicule pentru care nu este prevăzută obligativitatea deţinerii permisului de conducere, pentru săvârşirea contravenţiei ’ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod, în timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mişcare, a telefonului mobil, precum şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video”.

Practic, pedepsele au fost înăsprite. Șoferii care utilizează dispozitivele vor plăti între 6 și 8 puncte amendă și vor primi patru puncte de penalizare. Dacă în timp ce utilizează telefonul mobil mai încalcă și alte reguli de circulație, atunci se pot trezi cu permisul suspendat timp de 30 de zile.

Modificările vor intra în vigoare în vigoare în termen de 60 de zile de la data publicării ordonanței în Monitorul Oficial al României.

Info Trafic 24.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
La Turda continuă modernizarea școlilor și liceelor!

Continuăm modernizarea școlilor și liceelor! ------------------------------------------ O parte din lucrări au fost finalizate, iar altele sunt în plină desfășurare, după...

Închide