inTurda.ro

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea realizării în municipiul Turda a unei statui ecvestre-omagiu adus domnitorului unificator Mihai Viteazu

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea realizării în municipiul Turda a unei statui ecvestre-omagiu adus domnitorului unificator Mihai Viteazu

PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea realizării în municipiul Turda a unei statui ecvestre-omagiu adus domnitorului unificator Mihai Viteazu
august 23
13:41 2019

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Turda din data de 29 august 2019, forul deliberativ turdean va dezbate și un PROIECT DE HOTĂRÂRE privind aprobarea realizării în municipiul Turda a unei statui ecvestre-omagiu adus domnitorului unificator Mihai Viteazu.

Obiectul prezentului proiect de hotarare il constituie aprobarea realizarii in municipiul Turda a unei statui ecvestre-omagiu adus domnitorului unificator Mihai Viteazul.

“Necesitatea: Istoria ne-a lasat noua turdenilor o grea dar si o nobila misiune, aceea de a comemora alaturi de contemporani, dar si a lasa neintinata, celor ce ne urmeaza, amintirea jertfei marelui ROMÂN, care a fost MIHAI VITEAZUL.

Oportunitatea: Programul National pentru finatarea realizarii monumentelor de for public, lansat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, program care, prin caracterul sau face parte din categoria programelor care promoveaza arta monumentala contemporana in tara si strainatate si favorizeaza descoltarea turismului cultural si care are ca scop imbogatirea patrimoniului cultural national prin realizarea de lucrari de arta vizuala de for public, propunerea de realizare a unei statui ecvestre a marelui voievod, simbol al tarii, dar si al urbei este binevenita.“, se arata in raportul de specialitate.

Proiectul cuprinde urmatoarele articole:

Art1. Se aproba realizarea unei statui ecvestre, in semn de omagiu adus marelui voievod Mihai Viteazul – erou national si unificator al tuturor romanilor, statiue care va face parte din domeniul public al municipiului Turda.

Art2. Pentru realizarea acestui proiect cultural, se va solicita finantare nerambursabila de la Ministerul Culuturii si Identitatii Nationale.

Art3. Se aproba organizarea unui concurs de solutii pentru desemnarea variantei de realizare a statuii voievodului Mihai Viteazul.

Art4. Prezenta hotarare se comunica prin intermediul secretariatului municipiului, in termenul prevazut de lege, Primarului municipiului Turda, Institutiei Prefectului Judetului Cluj, SDPI, SAPL, Directia Economica se aduce la cunostinta public prin afisare la sediul Consiliului Local Turda si postare pe pagina de internet www.primariaTurda.ro.

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local Turda

R O M Â N I A JUDEŢUL  CLUJ MUNICIPIUL TURDA CONSILIUL LOCAL     PROIECTUL ORDINII DE ZI  ...

Închide