inTurda.ro

PMP: Nu suntem de acord cu majorarea excesivă a amenzilor pentru parcare!

PMP: Nu suntem de acord cu majorarea excesivă a amenzilor pentru parcare!

PMP: Nu suntem de acord cu majorarea excesivă a amenzilor pentru parcare!
august 30
15:42 2019

COMUNICAT DE PRESĂ

Nu suntem de acord cu majorarea excesivă a amenzilor pentru parcare!

Consilierii locali ai PMP Turda nu au votat proiectul de hotărâre care va introduce, la dorința administrației locale, amenzi supradimensionate în cazul parcării fără plata staționării sau fără a deține un abonament valabil pentru acel loc de parcare (inclusiv parcare pe locul unui prieten, care ți-a permis acest lucru), cuantumul acestora fiind de 20-40 de ori mai mare decât valoarea amenzii existente în anul 2016.

Consilierii PMP Turda consideră că este normal ca administrația locală să fie preocupată de buna gospodărire a municipiului Turda, însă trebuia făcută o distincție cât de poate de clară între unele fapte antisociale (aruncarea diverselor mizerii pe domeniul public, distrugerea mobilierului urban, consum de semințe în mijloacele de transport local etc) și staționarea sau parcarea fără tichet sau fără abonament valabil. Dar, în acest proiect propus de domnul primar Cristian Matei, nu se face nicio diferență între aceste situații, faptele antisociale fiind tratate la fel ca o parcare fără tichet/abonament sau expirarea tichetului de parcare cu 10 minute (situație care se poate produce involuntar de voința proprietarului autoturismului, care poate întârzia față de aprecierea inițială a timpului de parcare).

Considerăm că, în primul rând, administrația locală trebuia să se organizeze mai bine pentru recuperarea amenzilor date până acum, în cazul unor fapte antisociale (sau demararea procedurilor de transformare a acestora în zile de muncă în folosul comunității), mai ales că este vorba despre sume imense, de ordinul sutelor de mii de lei și abia apoi să se pună în discuție majorarea amenzilor. Dar, în niciun caz, nu o majorare excesivă a amenzilor de parcare, care pot conduce inclusiv la o abordare specială a polițiștilor locali pentru aplicarea unor astfel de contravenții (este mai simplu să dai amenzi pentru parcare neconformă, ca să faci bani la buget, decât să combați faptele antisociale, care sunt mult mai grave pentru aspectul municipiului).

Din păcate, în ședința Consiliului Local Turda ni s-a interzis dreptul legal de a propune o regândire a acestor amenzi excesive pentru parcări, mai ales că administrația locală este, de multe ori, în situația de a nu oferi locuri de parcare suficiente în zone de interes public (dăm un exemplu: în jurul școlii ”Horea, Cloșca și Crișan” nu ai unde parca, în calitate de părinte care își duce copilul la școală sau care merge să-l ridice!).

O administrație locală trebuie să lucreze pentru cetățean, să înțeleagă nevoile acestuia, iar amenzile trebuie să fie majorate doar pentru cazuri antisociale, nu și pentru ”vânarea” turdenilor care staționează/parchează autovehiculul fără un tichet/abonament valabil sau expirat de scurt timp.

Din acest motiv, anunțăm public că eliminarea acestor amenzi aberante va fi prioritatea echipei PMP Turda care va câștiga alegerile locale de anul viitor. Ne puteți susține și dvs, cu un like pe pagina noastră de Facebook (https://www.facebook.com/pmp.turda/) sau cu un mesaj pe email contact@mpturda.ro.Împreună putem schimba lucrurile, în bine!

Pentru cei care încă nu știu ce le-a pregătit echipa primarului PSD Cristian Matei, pot studia proiectul de hotărâre mai jos:

http://primariaturda.ro/uploads/OZ/23.08.2019/proiect%208.2.pdf

 

 

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Rotaract te trimite la școală! Vrei să te implici și tu în acest proiect?

Este dreptul fiecărui copil să pășească pregătit la începutul fiecărui an școlar! Clubul Rotaract Turda susţine educaţia şi înţelege cât...

Închide