inTurda.ro

OFICIAL: Cartele prepay, doar cu buletinul. Legea a intrat în vigoare

OFICIAL: Cartele prepay, doar cu buletinul. Legea a intrat în vigoare

OFICIAL: Cartele prepay, doar cu buletinul. Legea a intrat în vigoare
septembrie 06
09:10 2019

OFICIAL! De la 1 ianuarie 2020, cartelele preplătite(prepay) vor pute fi achizitionate doar cu buletinul. Cei care au deja astfel de cartele și nu vor să-și dea datele personale nu vor mai beneficia de servicii de la 1 septembrie 2020. Ordonanța de urgențănr. 62/2019 ce modifică sistemul 112 a fost publicată marți seara în Monitorul Oficial.

Ordonanța prevede, printre altele, ca, începând cu 1 ianuarie 2020, cei ce vor să cumpere cartele preplătite să furnizeze operatorului de telefonie mobilă o serie de date de identificare, dar și o copie a unui act de identitate valabil. Mai exact, cumpărătorii de cartele telefonice vor trebui să furnizeze date precum numele, prenumele, codul numeric personal și adresa de domiciliu.

Persoanele străine care vor să cumpere cartele preplătite trebuie să transmită operatorului de telefonie mobilă, pe lângă datele de mai sus, și data nașterii sau seria și numărul actului de identificare, precum și țara care a emis documentul.

În cazul persoanelor juridice, se vor colecta date privind denumirea, sediul și codul unic de identificare/codul de identificare fiscală, dar și datele personale ale reprezentantului firmei.

Share

Related Articles

Citește articolul precedent:
Electrica anunță întreruperea energiei electrice pe mai multe străzi din Turda

Sucursala de Distribuție a Energiei Electrice Cluj-Napoca anunţă întreruperea alimentării cu energie electrică în zilele de 10 și 11 septembrie...

Închide